sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Tilkkuilua

Paitoja tehdessä trikootilkkuja jää yli. En oikein pitkään aikaan osannut tehdä niille mitään, vaan nakkelin ne roskiin. Mutta tilanne muuttui, kun sain tilattua tuommoisen "tilkkuviivaimen" Karnaluksilta Virosta.Tuolla oli niin helppo tuhota trikootilkut näteiksi 15cm x 15cm palasiksi. Kun niitä palasia oli sitten tarpeeksi kerättynä, tein koeversiona pienen tilkkupeiton.
Ihan niinkuin strömssöössä homma ei tietenkään elämäni ensimmäisessä tilkkutyössä mennyt, vaan sain purkaa ja pähkäillä ihan urakalla (vaikka peitto olikin yksinkertaista yksinkertaisempi...)


Peiton koko on pieni, ja tausta ohuen ohutta fleeceä. Tausta on mielestäni jotensakin epämiellyttävän tuntoista ihoa vasten, joten tämä onkin ehkä enemmän jonkin vauvan köllöttelyalusta, kuin peitto.
Kanttasin reunat trikookaistaleella ja tikkasin tilkut saumojensa kohdalta kiinni. Ei mitenkään ehkä näteimmästä päästä, mutta saa nyt kelvata.Tämä versio saa mennä kaappiin oottelemaan, josko kehtaisin sen jollekin vaikka vauvalahjaksi antaa. Ja aion kyllä jatkaa tilkkujen tuhoamista tällä tavalla, josko seuraava peitto olisi jo ihan oikea peitto eikä mikään alusta :)

4 kommenttia:

 1. hienohan tuosta tuli! varmasti kehtaat antaa lahjaksi!

  VastaaPoista
 2. Ihan nätistä päästähän tuo minun mielestäni on :) Turkoosi ja ruskea nyt vaan sopivat niin loistavasti yhteen!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana! <3 Itse tehtyä vauvalahjaa osaa varmaan valtaosa ihmisistä arvostaa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos ideasta! Nyt katosi trikookankaiden jämät minunkin kaapistani. ;)

  VastaaPoista