sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Mä vaihdan farkut verkkarihousuun

Tässä kolmen vuoden kokemuksen syvällä rintaäänellä täytyy nyt ääneen todeta, että kaikista parhaimmat kesähousut lapselle on verkkarit. Kyllä, kuulit oikein, verkkahousut, nuo ysärivaikutteiset junttihousut. Mutta kun ne vaan on hyvät.

Verkkareissa on monia hyviä puolia, mitä ei ole tullut ajatelleeksi omien ennakkoluulojensa takaa. Ensinnäkin, verkkarit kestää tosi hyvin kulutusta. Pojan tarhan piha on asfalttia ja soraa, eikä mitkään velour- tai joustofroteehousut kestäneet siinä. Farkutkin menivät rikki polvista alta aikayksikön.  Toiseksi, ne hylkivät likaa ja kosteutta. Ei haittaa, jos verkkareilla istahtaa aamukasteiselle nurmelle. Tai hiekkalaatikkoleikkien jälkeen on vaan niin helppo pyyhkäistä hiekat pois housuista yhdellä kertaa. Joustis- tai velourhousujen kanssa niitä hiekajyviä löytyy vielä jouluaattonakin.. Kolmanneksi, verkkarit ovat lämpöiset olematta kuumat tai liian hiostavat. Kyllä, tämä on oleellinen ominaisuus kesähousuille näillä meidän leveysasteilla. Viime kesänä taisi mennä juhannuksen yli ennenkuin tuli edes t-paidoille käyttöä. Hellehousut ja -shortsit on sitten erikseen, ja jos tuleva kesä on edellisen kaltainen, on verkkareille enemmän käyttöä kuin shortseille.

Viime kesä meillä mentiin halpahallin rumilusverkkareilla. Ei paljoa muita housuja pidetty. Tänä vuonna päätin olla kaukaa viisas, ja tehdä verkkarit itse. Kävin Eurokankaassa kyselemässä, ja olin kyllä aika pettynyt tarjontaan. Missä viipyy verkkareiden herkkuvärit? Kaikki puhuu vain joustiksista ja veloureista, mutta missä verkkarit? No, ostin siltä reissulta mustaa ja vihreää verkkakangasta aika suolaiseen hintaan (13,90€ ja 9,90€m).

Oulun ompelupalstalla kyselin samoihin aikoihin verkkareiden perään, ja sain vinkin myyjästä, joka möi tori.fi:ssä verkkarikankaita. Menin sitten, ja ostin kaikki verkkakankaat pois tuolta myyjältä.


Tässä tämä verkkapino. Silitysrauta on vieressä antamssa mittakaavaa, ja silti tämä pino oli luonnossa isompi kuin miltä se näyttää kuvassa. Yhteenlaskettu määrä oli n. 30 metriä (!). Plus ne puolitoista metriä jotka ostin aiemmin Eurokankaasta. Huh huh. Menikö överiksi? No tais mennä.

Onneksi ystävällismieliset kanssaompelijat ovat auttaneet hädässä ja adoptoineet noista osan pois. Itselle jätän myös osan, ja myyntiin laitan vielä loput. Kun en mää näitä itse saa millään kulumaan, en vaikka vaatettaisin pojan ainoastaan verkkareihin täysi-ikäiseksi saakka...

No olen minä jo saanut jotain tehtyäkin! Ensimmäisen verkkahousut valmistuivat kesää odottamaan. Koko jotain 110/116.  Kaava oma sovellus.Taskujakin kokeilin, nyt kun on varaa kankaissa hieman kokeillakin :) Mallista tuli hieman low-waist -mallinen, mutta parannellaan seuraavaan versioon.Olkoon kuinka junttiverkkarit tahansa, mutta kyllä nämä ne halpahallin rumilukset aina voittaa. Tykkään!

16 kommenttia:

 1. No hienot kyll tuli! Minäkin tein eilen ekat verkkarit ja vaikka itse sanonkin niin niistä tuli tosi "mageet". Tein mustasta ja laitoin sivuun sellaista raitanauhaa jossa oli kolme punaista raitaa ja kaksi valkoista. Vyötärökaitaleen tein myös ja kuminauhan sisään. Lahkeen suu suora. Sopivat tosi hyvin yksiin musti joustiksesta tehdyn hupparin kanssa jossa puna-valko raita resorit.

  Nyt kun sais vielä verkkakangasta vaikka ruskeana niin olisin hyvin onnellinen! (vaikka hyvin onnellinen olen niistäkin joita sain sulta ostaa).

  VastaaPoista
 2. hianot on! paaaaljon paremmat ko "junttikset! :)

  VastaaPoista
 3. Joo kivalta näyttää! Pitänee pitää pohdinta korvan takana, jos tulee itsellekin ajankohtaiseksi ongelmaksi. Ainoa ongelma kai on se, että eikö versselit oo tekokuitua? Tosin jos menee koko ajan housuja puhki, ei tekokuidun välttely kannata...Mutta ehkä sitä voisi metsästellä myös jämäkkää canvasta sitten, kun meillä alkaa housuongelmat. Tai jotain nahkavahvikkeita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ei mulla tullut mieleenkään moinen ajatus. Varmastikin verkkarit ovat tekokuituisia koska ovat niin kestävät. Olenkohan nyt kävelevä ympäristökatastrofi noine 30 metrineni?! No, tosiasia on se ettei velour/jf/college kestä tarhan pihalla meillä päivääkään, farkut ehkä max. viikon. Ja yhdet verkkarit (joita pidettiin lähes joka päivä) kesti meillä koko viime kesän ja syksyn käytössä, ja menisivät vielä jollekin toiselle pihahousuksi. Että ehkä tuo pitkäikäisyys ja -kestoisuus antaa vähän anteeksi tekokuituja...

   Poista
 4. Junttiverkkarit ovat just parhaat :)

  VastaaPoista
 5. Sama huomattu =). Näitkö jo nämä?
  http://handmadebyriikka.blogspot.fi/2013/03/kesaverskaa.html

  Päiväkotitädit kiittää, kun hiekka ei tartu.

  VastaaPoista
 6. Ja tiedättekös, TUULIPUKU! Siinä on junttiuden hahmottuma, mutta täällä maalla semmosiet "kuorihousut" on kätevät heittää tonne hiekkalaatikolle ja pihalle kakaroiden päälle. Tuulipukukangas kestää hiekan ja nurmen, asfalttia ei. Toki joku paksu varmaan kestäisi, kuten enstex, mutta sepä ei kovin taipuisaa ja kivaa ole päällä. Mutta olkoot vaikka mitä kuorihousuja tai välikausipukuja, niin meitin lapset kulkee tuulipuvussa ja saappaissa sekä verkkareissa ja lenkkareissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuulipukukangas on meidän toinen ehdoton suosikki, ihan huiput!

   Poista
 7. Ihan oikeestikko joku lapsi suostuu pitämään kuumana kesäpäivänä verskoja? Ne on niin hiostavat.. Mut komeat pöksyt kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten yllä mainitsinkin, tein eron kesä- ja hellepäivien välillä. Kesäpäivät on siinä 15 asteen kieppeillä, vähän yli tai alle. Noilla keleillä verkkarit ovat mitä parhaimmat. Hellepäivinä pidetään sitten tietysti shortseja tms.

   Poista
 8. Verkkarit on kyllä parhaat. Meidän neitikin käytti koko viime kesän puistossa niitä. Pysyvät puhtaina, eikä tule hiekkaa sisään. Ehkei kaikkein kauneimmat, jos muistelee niitä 80 luvun kauheuksia, mutta esim nämä sun tekemät on tosi kivat! :) On eri asia laittaa puistoon verkkarit kuin juhliin. Kaikella on paikkansa. :)

  VastaaPoista
 9. Hienot verkkarit!
  Samaa mieltä kaikin puolin! Verkkarit, nuo tekokuituisen sisältönsä vuoksi aliarvostetut pikkupoikien (ja -tyttöjen) loppukevään, alkukesän ja alkusyksyn ulkoiluttajat ;)
  Tästä tulikin mieleeni, meillähän on verkkariosastolla vakavaa vajetta, täytyypä mennä penkomaan varastoa...

  VastaaPoista
 10. Mahtavat pökät! Ihanan malliset =)

  VastaaPoista
 11. Hei, pakko kysäistä jäikö sulle tota keltaista kangasta myyntiin asti? Jos jäi ja voisit myydä niin laita säpöä:) pukel@netti.fi

  VastaaPoista