keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Paitaa ja housua

Ihanainen maatila-interlock muuntui paidaksi. Ei vaan meinannut millään onnistua taaskaan tuo pääntie, tuo on jo kerran purettu ja uudelleen ommeltu. Silti se on ihan kökkö. En vaan jaksanut enää purkaa toistamiseen sitä, on aika työlästä hommaa se purkaminenkin. Mikähän siinä taas oli, mää luulin jo osaavani sen... No, olkoon sitten tuollainen. Harmittaa vaan kun tuo kangas on niin ihanaa, olisi ansainnut paremman kauluksen tuo paita..

Kangas Lasten Metsola
Resorit Myllymuksut
Kaava Night Owl, Ottobre 6/2009

Sitten tekaisin myös housut. Nyt ensimmäistä kertaa kokeilin kovasti kehuttua Saimi-housukaavaa, kun poika oli vihdoin ja viimein kasvanut 92cm kokoon, joka tuossa Saimissa oli pienin koko. Tämä velouri on roikkunut kaapissa jo kauan, joten se sai uhrautua housuiksi. Tämmöiset tuli.


Kangas Eurokangas
Resorit Myllymuksut
Kaava Saimi, Ottobre 1/2009

Oli muuten ekat housut jotka tein saumurilla, ja tulihan nopiasti! Mies ja poika olivat tunteroisen verran pihalla ja siinä ajassa ehdin jäljentää kaavat, leikata kankaat, langoittaa saumurin ja saumuroida nämä housut valmiiksi!

Mutta lopputulokseen olin hieman yllättynyt. Housut ovat nimittäin tooooodella pitkät. Siis oikeasti näyttivät niin pitkiltä että olin varma että nämä menee ehkä joskus vuoden päästä. Tai kahden vuoden päästä. Ajattelin kuitenkin sovittaa pojalle housuja, ja yllätys olikin suuri, kun housut eivät olleetkaan liian pitkät.


Resorit siis menee tuonne "piiloon" tällä hetkellä, eli kasvunvaraa riittää. Resorit ovat kuitenkin sen verran napakat, ettei housut mene kantapään alle. Vyötärölläkin on korkeutta, mutta mun mielestä se on vaan tosi hyvä talvea vasten, eipähän ole pienen selkä paljaana. Ja sekin antaa sitä kasvunvaraa. Itseasiassa näissä housuissa on niin paljon kasvunvaraa, että varmasti kerkeän itse näihin kyllästyä ennenkuin menevät pieneksi! Mutta tällä hetkellä tykkään, ja paljon! Velouri on vielä niin ihanan pehmeää ja lämmintä, näistä taitaa tulla meidän lempparihousut! Tällä kaavalla tehdään varmaan housuja lisää, tosin ehkä hitusen otan pois pituutta, ei passaa olla liikaa kasvunvaraa, multahan loppuu ompelukset jos vaatteet kestää vuosikausia :D


Ja itseasiassa housut passaa hyvin tuon paidan kanssa, kun sieltä löytyi myös vihreitä elukoita!

7 kommenttia:

 1. Ihqja, ihan pikkuherran näkösiä! Kävin muuten eilen kattelemassa ompelukoneita, mutta vasta ikkunantakana... ;O)

  VastaaPoista
 2. Hienoja! Etenkin nuo housut :) Itse enn ole vieläkään uskaltanut joustavia kankaita kokeilla, aikapulakin vaivaillut... *selittelee*

  VastaaPoista
 3. kivat pöksyt, ihan on saman näköiset joita olen itse tehnyt pojalleni, vaikkakin eri kaavalla, tykkään hirmuisesti kun on resori vyötäröllä.

  En ole koskaan tehnyt pääntietä tällä tavalla. Ohjeita olen katsonut, mutta kokenut ne jotenkin vaikeiksi..itse olen ompelua harrastanut vasta vajaan vuoden ja pääntiet ja hihansuut huolittelen aina resorilla, jonka ompelen tavallaan samalla tyylillä kuin housuihinkin resorit. Siis rinkula resorista jonka taittelen kaksinkerroin, sitten mittaan siitä hiukan pienemmän mitä pääaukko on ja surruttelen saumurilla kiinni, samalla kangasta venuttaen.

  Mitään työohjekuvasarjaa minulla ei siitä ole, mutta blogistamme löydät esim tänään tehdyn työkonepaidan, josta näet miltä pääntie näyttää... Sitten vain lopuksi ompelen jousto-ompeleella saumurisauman "litteämmäksi"

  VastaaPoista
 4. Voi että, täällähän on vaikka mitä kivoja ompeluksia! Tosi ihanat pöksyt :)

  VastaaPoista
 5. Ihania ompeluksia.Minäkin teen lähes aina vyötärölle ja lahkeisiin pituutta "liikaa" että menee kauan.Mutta voi myös käydä niin että niihin kerkeää kyllästyä,mutta saapa sitten myydä vaikka eteenpäin :) Liityin myös lukijaksi:)

  VastaaPoista
 6. Mulla on justiinsa tällaisiin housuihin tarvetta, joten täytyypä etsiä käsiin tuo Ottobreen numero. Selailin tässä töitäni pakoillessa sinun vanhoja postauksia :)

  VastaaPoista