torstai 26. elokuuta 2010

Leikkuualustaa ja neuvolakortinkansia

Netistä olen löytänyt monia kivoja tutoriaaleja vaikka mihin ompeluksiin. Useimmissa niistä käsketään leikkaamaan kankaasta tietyn kokoinen suorakulmio. No, sepä onkin helpommin sanottu kuin tehty. Oon koittanut ähertää saksien ja kolmioviivaimen kanssa, ja siltikään ne leikellyt kankaanpalaset eivät ole kovin suorakulmioilta näyttäneet, suunnikkailta korkeintaan. Niinpä tilasin itselleni kunnon leikkuualustan ja pyöröleikkurin.


Huomattavasti helpottui suorakulmioiden leikkely noilla apuvälineillä! Ainoa, mitä jäin kaipaamaan, oli tuuma-asteikko senttimetriasteikon rinnalle, olisi kätevämpää ollut ulkolaisten ohjeiden kanssa, mutta sujuuhan se tuolla pelkällä senttimetriasteikollakin, pitää vaan muuttaa yksiköt etukäteen.

Hetihän noita piti koittaa käytännössä. Pitkän aikaa on ollut mielessä tehdä pojalle neuvolakortin kannet tällä ihanalla ohjeella. Kirpputorilta jemmattu ikean vihreä tyynynpäällinen pääsi tässä kankaaksi. Semmoinen moka tässä vain tapahtui, että vaikka lisäsin sentin verran saumanvaroja, se ei riittänytkään, eikä neuvolakortti mahtunutkaan näihin kansiin! Muutamasta millistä jäi kiinni.... Hieman tympäisi. Noh, tästä tuli hyvä säilytyskotelo meidän perheen passeille.


Tosi kiva ohje kyllä, ja olen tyytyväinen lopputulokseen, vaikkei ihan alkuperäiseen tarkoitukseensa päässytkään. Harmillista vaan että tuo tyynynpäällinen meni tuohon melkein kokonaan, etten nyt tuosta kankaasta voi tehdä niitä neuvolakortinkansia. Eikä mulla ole jemmassakaan mitään poikamaista kangasta tähän tarkoitukseen..

Mutta on muuten tosi kiva että taas on tullut uusia lukijoita! Tervetuloa vaan :)

7 kommenttia:

 1. Kivat päälliset. Mistä ostit tuon leikkurin ja alustan? Itse olen kans noiden hankkimista harkinnut, mutta en ole vielä saanut aikaseksi. :)

  VastaaPoista
 2. Tuo leikkuri vaikuttaa kyllä järkevälle hankinnalle. Mistä ostit ja paljonko se maksoi? :D

  Ja vielä jotain... blogistani löytyy jotain sinulle.

  VastaaPoista
 3. Kiva kun linkitit tuon ohjeen! Tänään viimeksi ajattelin että olisi aika minunkin kokeilla tuota neuvolakorttitaskua, mutten ole tähän mennessä jaksanut alkaa etsimään niitä ohjeita - ja laiskahan ei kyllä itse pähkäile. ;)

  VastaaPoista
 4. Ensimmäistä kertaa blogissasi :)

  Tuo leikkuri ja alusta on hyvät olla olemassa. Itse käytän todella paljon niitä ihan perusvaatteiden leikkauksessakin ;)

  Jos haluat tuota Ikean kangasta sopivan palan niin multa löytyy. Sitä myydään Ikeassa 3m:n pakoissa (normaalia kapeampaa kyllä), mutta multa joutaa palanen jos haluat tehdä siitä uudet kuoret :)

  VastaaPoista
 5. Leikkuri ja alusta on ostettu Slöjd-Detaljer -nimisestä putiikista (http://www.slojd-detaljer.com/). Alusta maksoi 22,60€ ja leikkuri 7,10€ ja varaterät 2,40€.

  VastaaPoista
 6. Tais kangastarjous jo tulla :D. Mie oisin voinu kans hippoa lähettää postareiden kustannuksella.
  Tollanen kangasleikkuri olis kyllä kiva...

  VastaaPoista
 7. Ai kun on kiva kotelo. Kangaskin on upea!

  VastaaPoista