lauantai 14. elokuuta 2010

Ekat housut

Sainpa tehtyä ekat housut pojalle! Tämmöset resorihousut on varmaan teille ompelukonkareille ihan piece of cake, mutta mää oon näistä niin ylypiä! :)


Vihreä joustofrotee Lasten Metsolasta. 
Resori Sampsukasta. 
Kaava Ottobre 1/09

Kaavaa tosin muokattu sen verran että vyötäröä lyhennetty reilusti ja laitettu kuminauhan tilalle resori. Hyvin istuu päällekin!


Näissä housujenteossa viimeistään huomasi, kuinka kätevä se saumuri olisi. Saumurikuume ei siis täällä ota laantuakseen, ei sitten millään. On niin kakspiippuinen juttu, kodinhoidontuella ei kauheasti ois varaa saumureita ostella, mutta jos odotan siihen, että pääsen (=joudun) palaamaan töihin, sitten ei ole enää samalla tavalla aikaa käyttää ompeluksiin ja saumurointeihin!

***

Kirpparilta löysin päivänä eräänä vähän lisää kankaita, oranssia velouria (joka kyllä tuossa kuvassa näyttää ihan kummalle), sekä kelta-valkoraidallista trikoota. En kyllä tuosta trikoosta kauheasti tykkää, mutta piti ottaa ku halvalla sai. Voihan sitä käyttää harjoituskankaana.

7 kommenttia:

 1. Nätit housut sait aikaan, ja tekemistä siinä on noissakin jo!

  Oi tuo keltaraitainenhan on just ihanaa!! =)

  Minäkin ostin saumuruni kotihoidontukiaikaan, mutta käytettynä liikkeestä, puolen vuoden toimintatakuulla. Kyllähän se siltikin kuukauden tuet maksoi kun laadukkaan hankki, mutta on se itsensä maksanut takaisin jo monet kerrat, ihan huippu hankinta! Suosittelen saumuria. ;)

  VastaaPoista
 2. Hyvälle näyttää pöksyt.
  Saumuri on kyllä hyvä hankinta ja minusta omalla tavallaan ehdoton joustofroteelle ja velourille. Omat hermot ei ainakaan kestäis ompelukoneella niitä ommella. Tosin se voi kyllä olla myös omasta ompelukoneestakin kiinni...

  Ootko jo katsastanut esim Hobbarin ja Anttilan nettikaupat? Niistähän saisi osamaksullakin ostettua :)

  VastaaPoista
 3. Hienot tuli! Tuosta se lähtee :)
  Ja on se saumuri verraton.
  Ilman kyl pärjää, mut sellasen ku saa, niin eipä siit luovu :D Itse maksoin omplekoneeni osamaksulla, netanttilasta sai silloin ihanan pienel kk summalla. saumurin kans käynyt hyvä tuuri, ku ensin saanut olla lainas ja sit ostin halvalla. Käsittääkseni käytettyjäkin saa osamaksulla :)

  VastaaPoista
 4. hyvähyvä..siitä se lähtee.. mäki tykkää tosta keltaraitaisesta. hyvä peruskuviota johon on helppo yhdistellä vaikk mitä kuvioo ja aplikaatioita.

  VastaaPoista
 5. Hienot housut olet onnistunut ompelemaan <3

  Minäkin tykkään tuosta ihan perus raidallisesta kankaasta, kelpaisi meille ainaski.

  VastaaPoista
 6. Tuo trikoo on just paras! No tosin ei se oo kauheesti sun näkönen.. :)

  VastaaPoista
 7. Ihan mahtavat housut! Todella suloiset ja kangas on kauniin vihreää.

  VastaaPoista