torstai 31. toukokuuta 2012

Inspiraatio hukassa

Moneen viikkoon ei ole ompeluksia juuri syntynyt. On jotenkin inspiraatio hukassa. Ja jaksaminenkin vähän vähissä. Ja pihalla on kivempi olla kuin sisällä kellarissa. Mutta olen päättänyt olla ottamatta stressiä asiasta. Tämähän on kuitenkin vain harrastus, en minä ole tulosvastuullinen ompeluksistani kenellekään. Ja jos vaatteista tulee pula, valmisvaatteetkin on keksitty. Tänäänkin hain kaupsta pojalle kevät-/kesätakin, kun en jaksa sitä nyt alkaa tekemään. Aina ei tarvitse tehdä kaikkea ite, jos ei jaksa. Aina ei tarvitse jaksaa ja päteä.

No mutta jotain pientä olen kummiskin saanut tehtyä. Pipoja! Näistä mää tykkäänkin, kun viimein hokasin että miten nuo muotolaskokset (vaimitäneoli) tehdään ilman että tulee sellaista kuprua. Ahaa-elämys! Pienet ne on ihimisen ilot!


Ja sain jopa sovituskuvaa, kun poikakin tykkäsi pipoistaan niin että antoi sovittaa päälle. Kivasti pikkusen lörppä päälaelta mutta ei liikaa.


Ommellaan sitten kun taas ompelututtaa!


10 kommenttia:

 1. Hyvän näköisiä pipoja! Meille ei nuo päälaelta lörpät ole vielä ehtineet, vaikka niitä muiden blogeissa niin usein ihailen...

  VastaaPoista
 2. Mäkin koen välillä huonoa omaatuntoa, kun en jaksa tai ei huvita ommella... Tulee juurikin tuo tunne, että olisi jollekin tilivelvollinen esittelemään ahkeruuttaan! Harrastushan tämä on, niin kuin sanoit! :D

  Ja oikeesti joskus on kiva pukea lapsille jotain muutakin kuin omia samoilla tutuilla kaavoilla toteutettuja vaatteita, joiden kuosit on ilahduttanut ja kyllästyttänyt jo ikuisuuden kaapissa ennen kuin on päätyneet vaatteeksi.

  VastaaPoista
 3. Kerrotkos salaisuuden meillekin, miten saa kupruttomia pipoja!? Kivoja on :)
  Täälläkin pihahommat vie voiton, mutta ei se mitään, päivitetään kun on päivitettävää :)

  VastaaPoista
 4. Se on myös vähän joukkoharha, kun seuraa blogeja, OE:ää jne, että tätä pitäis jotenki suorittaa.

  Mua huvittaisi ommella vain puuvillaa. Sen ompeleminen on niin kivaa <3 Mutta mullakin suurin osa energiasta valuu töihin, kotitöihin ja kasvimaan laittoon.

  VastaaPoista
 5. Hei! Kerro toki, miten pipo saadaan aikaiseksi ilman sitä kuprua! En nimittäin ole vielä itse sitä niksiä keksinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä osaa selittää suusanallisesti mikä siinä on juju.. Lähinnä kait siinä pitää katsoa, ettei muotolaskoksen loppukohdalle tule mitään terävää kulmaa, vaan sauma menee "loppuun asti". Ei tästä nyt ota erkkikään selvää :)

   Poista
 6. Kivoja pipoja!

  Tää bloggailu, vaikka niin kiva harrastus onkin, luo välillä paineita siitä, että pitäisi olla jatkuvasti jotakin uutta ja ihanaa esiteltävää. Ainakin minusta välillä näin tuntuu! Toisaalta kannustaa ompeluksissa, mutta aina ei inspistä ole, eikä välillä jaksais mitään kirjoittaakaan. Onneksi lukijat pysyvät matkassa mukana, vaikka taukoja pitäisikin. Tai ainakin toivon niin... Toivottavasti inspiraatio tekee paluun luoksesi :-)

  VastaaPoista
 7. Se on tää kesä :). Mä kans jotenkin hiivun ompelun suhteen kesällä, on niin paljon kaikkea muuta, syksyl on sit taas hyvä repästä :)
  Tätä se on, välil pitääki pitää vähän paussia. Mukavaa kesää sinne! :)

  VastaaPoista
 8. Kivoja pipoja! Ompeletko kankaita mistään kohti toisiinsa kiinni? Mulla meinaa olla ongelmana vuorikankaan pilkottaminen päälliskankaan alta, vaikka teenkin siitä matalamman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullakin meinaa vuorikangas aina välillä sieltä pilkottaa, mutta silitysrautaa kun vähän näyttää niin pysyy sen verran aisoissa että kehtaa pitää :)

   Poista