lauantai 9. helmikuuta 2013

Linnunradalla

Ompeluinspiraatio on palannut takaisin. Se iski eilen illalla oikein kunnolla. Tiedättekö sen tunteen, että pitää ommella vimmalla yötä myöten jotain, ainoastaan että saa nähdä mille se näyttää valmiina.. Ihan mahtava flow, tätä tunnetta olikin jo ikävä. Tosin aamulla olin hetken hieman eri mieltä, kun tuli yhteen asti yöllä tätä tunikamekkoa tehtyä, ja herätys oli jo seitsemän aikaan...Lähikirjasto poisti valikoimistaan vanhoja käsityölehtiä hintaan 20cnt/kpl, ja tietysti kahmaisin niitä vinon pinon mukaani. Moda 1/2006 -lehdestä löysin tämän tunikan kaavan, jota piti heti kokeilla. Kankaaksi valikoitui PaaPiin ihanainen Linnunrata, jota olinkin jo hetken marinoinut kaapissani.


Mallissa on empire-leikkaus rintojen alla ja hihat pussittavilla hihansuilla. Alkuperäisessä mallissa oli täyspitkät hihat, minä muutin ne 3/4 hihoiksi kankaan riittämättömyyden takia, mikä oli oikeastaan hyvä ratkaisu. Kaavoitin itselleni koon 42 ja ilokseni huomasin sen olevan liian suuri. Joko kaavoitus on reilua tai sitten olen kutistunut. Jaksan optimistisesti uskoa jälkimmäiseen.


Malli oli kyllä niin minulle sopiva, että aion tästä tehdä vielä moooonta tunikaa ja mekkoa kesäksi. Hartialinja ja hihat tässä on justiinsa passelit meikäläisen ropalle. Hieman aion ehkä kaventaa tuota alaetuosaa, koska tuo rypytys edessä saa aikaan aavistuksen verran äitiysmekko-fiilistä, ja sitä nyt en kuitenkaan ole hakemassa. Mutta kokonaisuudesta tykkään, ja pääsee kyllä käyttöön heti.

6 kommenttia:

 1. Tuo on niin kaunis kangas! Ihana pirtsakka tunika!

  VastaaPoista
 2. hieno! Sopii siulle.
  Ootko laittanu kuminauhan rinnan alle ja hihansuihin vaiko sitä falsdmnifh(mikä liekään =D koskaan muista sitä oikeaa nimeä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :)

   Rinnan alle laitoin framilonia ja hihansuihin tein kuminauhakujat ja sinne sisään kuminauhat. Toimii hienosti!

   Poista
  2. kiitos vastauksesta =) Meinaan kokeilla itsellekin.

   Poista
 3. Ihanan retro!!! Superihana kangas!

  VastaaPoista