perjantai 5. elokuuta 2011

Huppari-viritelmä

Tosi pitkään on ollut mielessä tehdä pojalle huppari, jossa vetskari edessä. Ongelmaksi on vaan muodostunut se, ettei mistään ole tahtonut löytyä 98cm vetoketjuhupparin kaavaa. Niitä ei yksinkertaisesti ole! Olen selaillut läpi varmaan kymmeniä Ottobre-lehtiä kirjastossa, niissä on joko vauva-koon huppareita (loppuu kokoon 92cm) tai sitten koululaisten huppareita. Tosi erikoista, huppari on kuitenkin sellainen "perusvaate", eikä millään tahdo löytyä kaavaa. Jos joku tässä kohtaa miettii, että minäpä tiedän että missä on 98cm hupparin kaava, niin kommenttiboksissa on tilaa :)

Jääräpäänä sitten päätin, että piirretään itse kaavat kun ei kerran löydy valmiina. Otin kaupasta ostetun hupparin malliksi, ja piirtelin. Aika suurpiirteistä hommaahan se oli, mutta jonkinlaiset kaavat sain aikaiseksi. Kankaaksi valikoitui ihana keltainen sunray, se kun on kuin tehty hupparia varten. Ja eikun ompelemaan.


Ei siitä kyllä mikään kaunokainen tullut. Ihanan rengasvetoketjun ostin Metsolasta, ja vasta kun olin ommellut sen kiinni huppariin, huomasin ettei se ollut avovetoketju ollenkaan.. No en ruvennut purkamaan, vaan jätin sen noin. Tämä on vetoketjuhuppari, jossa vetoketju ei avaudu kokonaan :)  Kankaan kuvioiden ja helmaresorin kohdistuksetkaan eivät oikein menneet nappiin. Huppu on liian iso. Hupun vuoritus vetskarin kanssa tuottivat päänvaivaa, eikä siitäkään tullut kovin siisti. (Jos jollakulla löytyy rautalankaohjeet hupun vuoritukseen, nekin otetaan ilolla vastaan!)

Tämä siis oli vähän tämmöinen maanantaikappale ensimmäiseksi huppariksi. Kyllä tämä meillä käytössä on, mutta tarhavaatteiden joukkoon tätä en ole kelpuuttanut. Ens kerralla sitten parempi.

7 kommenttia:

 1. Livenä poitsun päällä tämän nähneenä voin sanoa, että pienet "virheet" eivät kyllä yhtään näkyneet. Tosi kivan näköinen oli! Ja tuogas on vaan nii-iin ihana :) Itselläkin ko. kangasta kaapissa vielä palanen odottamassa. -Anne- (http://annenompeluksia.blogspot.com/)
  ps. Kommentoinnit googletilin kautta eivät siis vieläkään toimi mulla, usko mennyt jo!

  VastaaPoista
 2. Soma on!! <3

  Kaava huppoariin löytyy ottobren numerosta 4/10, koot alkaen 98. Sitä saa kyllä minusta hiukan kaventaa, mutta hyvä pohja joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 3. Ihanan pirteä!

  Miun mielestä hupparit ei oo taaperolla hirveen käteviä vaatteita, se huppu on vähän niinku ylimääränen, kun viileellä tarvii kuitenkin hatun, ja se huppu sit painaa niskassa takin alla ja on aina kurtussa tms. Hankin omalle lapselle huputtomia versioita :)

  VastaaPoista
 4. mä just etin tytölle (98) ja pojalle (128) koon hupparikaavaa. ja olen päättänyt tehdä sen uusimman ottobreen pöllöhupparin kaavalla.yksinkertainen kaava ja vuoritettu huppu.siinon koot just 98-134. tosin meidän hoikkeliineille otan molemmista sivusaumanvarat pois. ei tule telttoja.

  VastaaPoista
 5. ja toinen vetoketjuhuppari. vähän erilainen ja vähän hankalampi on ottobreen 4/10 kurrehuppari. koot 98-128..

  VastaaPoista
 6. Oi ihana, en minäkään ole löytänyt kunnon kaava... meillä tosiaan ylin pään puettavat hupparit pojilla, siskonpoijalle pitäis ommella tilauksesta vetoketjyllinen koossa 120cm mutta katsotaan jaksaanko;) Totta että meillä todella harvoin käytetty, haalarin alle huppu ei mahdu;(Minä ompelin kerran molemmista päästä avattavan vetkoketjyn takin eteen ja huomasin vasta silloin että eihän se toimii, ei saanut avattua kunnolla. Valtava kirous ja purkaus, sen jälkeen muistan aina tarkista;)

  VastaaPoista
 7. Mulla on just teon alla huppari samaisesta kankaasta. Kokeilen kokonaan vuoritettua hupparia ja vähän pienemmässä koossa. Saa nähdä mitä lopputuloksesta tulee.

  VastaaPoista