perjantai 21. tammikuuta 2011

Luumu on uusi musta!

Meillä kestovaippailu paranee loppua kohden kuin sika juoksuaan. Melkein harmittaa, että kohta pitää aloittaa pottailu, just kun meillä tämä kestoilu alkaa sujumaan! Pitkän aikaa olen miettinyt, että pitäisi tehdä vaippapussi likavaipoille, että voisi kokeilla kestoilla kyläreissuillakin. PUL-kangas on vaan niin kallista, ettei ole raskinut ajatellakaan käyttävänsä sitä mihinkään vaippapusseihin.

Eilen kävin ostamassa Jyskistä vähän uusia vahakankaita kotiin joululiinan tilalle. Otin paria laatua, toista vähän reilummalti. Mietin, mitä ylijäämästä voisi tehdä, ja mieleen tuli, josko vahakangas/kerni voisi toimia vaippapussina. Pikasurautuksena siis illalla vaippapussikokeilu luumun värisestä kernikankaasta.


Ihan hauska tuli, ehkä pikkuisen nafti, kun ei ollut pidempää vetskaria varastoissa. Mutta yhden vaipan tuonne saa laitettua kun oikein survoo :) Mutta kyllä on materiaalina kiva, tästä voisi tehdä vaikka mitä kivaa: kosmetiikkapussukoita, uimahallikassia, ruokalappua jne. Vahakankaita ja kerniä ei suositella pestäväksi, mutta minä ainakin ajattelin kokeilla mitä tapahtuu. Edullisiahan nämä ovat, joten suurta taloudellista menetystä ei tule tapahtumaan, vaikka pilalle menisivätkin

Mun uusi suosikkiväri on muuten sitten    l u u m u ! (jos joku ei sitä vielä huomannut...)

11 kommenttia:

 1. Meillä on vaippapussi anttilan kernistä ja ihan hyvin on kestänyt pesut jopa 60 asteessa. Kauniin värinen kerni kyllä :)

  VastaaPoista
 2. Hieno! Koneeseen vaan, jos mahdollinen menetys ei liian suurelta tunnu. Meillä on vahakankaisia ruokalappuja pyöritelty koneessa kahden lapsen käytössä ja kyllä lestävät kolmannellekkin, jos ei jostain muusta kohtaa rikki mene (=huonosti laitetut kanttinauhat irtoa).

  VastaaPoista
 3. on kyllä melkoisesti halvempaa kun pul-kangas. Mulla on ollut tuota samaa vahakangasta sinisenä ja tein siitä ruokalappuja ja se on kestänyt hyvin pesut..vähän haalistunut, mutta pesukertojakin on takana kymmeniä! KIva pussukka, jos ei vetoketjuja löydy, niin ison pussinhan saa helposti kun tekee ylös vaikka kuminauhakujan tai jotain narua tai nyöriä..siskoni on ainakin vaippapusseja tehnyt sillä tyylillä. Ja pul-vaippapussi on ollut meillä käytössä myös märkien uimapukujen kuljetuksessa :)

  VastaaPoista
 4. Ei hassumpi suosikkiväri! ;) Kevättä kohden huomaa, että itsekin voisi taas hiljalleen vähän hankkia muutakin väriä kaappiinsa kuin mustaa ja harmaata... =)

  VastaaPoista
 5. Ihanan värinen pussukka!

  Mulla taas harmittaa, että vuoden kestoilun jälkeen on täytynyt alkaa käyttää kertisvaippoja, kun yhtäkkiä ne kestarit alkoikin vuotaa niin, että lätäkkö on lattialla :( Harmittaa...

  VastaaPoista
 6. Nätin värinen :)
  Ja kiva idea!

  VastaaPoista
 7. On kyllä nättiä kangasta ja ihanan syvän luumun väristä.

  VastaaPoista
 8. Mä tein kans kernistä vaippapusseja. Alkoivat kyllä ajan myötä tihkumaan sitten läpi. Varmaan vuoden käytön jälkeen. Kohtuu hyvin siis meillä ainakin kestivät eikä tuu kalliiksi tehdä uusia. :-)

  VastaaPoista
 9. Kiitti vaippakommentista. Ne minun ite ompelemat voi ollakin, että on pieneksi menneet (ainakin osa niistä), mutta bumgeniuksethan pitäis mennä 14 (vai jopa 16) kiloon saakka ja tyär painaa vasta 9kg. Bumgeniuksia meillä on kylläkin vaan yksi ja se on pitänyt paremmin kuin nuo minun omatekoiset. No jatketaan pähkäilyä :)

  VastaaPoista
 10. Huippu väri, ihan sun näkönen!! Minäki aijjoin tehä vaippapussin 1,5vuotta, mutta en saanu koskaan tehtyä. Meillä se ei ees enää kannata. :D

  VastaaPoista
 11. Tiina, nuo kilorajoitukset kannattaa ottaa lähinnä viitteellisenä. Meillä pojalle olen aina joutunut laittaan kilosuosituksia isompaa vaippaa sekä kertiksissä. Pojalla kun on sekä mahaa että pitkä selkä joten isompi koko on ollut parempi ja pitänyt paremmin.

  VastaaPoista