sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Tytölle vaatetta

Kiva heppakangas sattui silmään Eurokankaan palalaarissa, ja pitihän se ottaa mukaan. Kummitytölle siitä tuli paita joululahjaksi.


Kangas Eurokangas
Resori Myllymuksut
Kaava Night Owl, Ottobre 6/2009
Oisin halunnut tunikan tehdä, mutta ei nyt sattunut löytymään äkkiseltään hyvää tunikan/liivimekon kaavaa, joten päädyin tekemään paidan perinteisellä Night Owl -kaavalla. Tuli vahingossa 128cm, vaikka piti olla 122cm. No parempi että on liian iso kuin liian pieni. Uskomatonta, miten nuo isompien lasten vaatteet muuten vaatii jo kangasta! Aattelin, että metristä teen kaksi paitaa, mutta eipä ollut puhettakaan. Onneksi kummitytön pikkusiskolle löytyi muuta kangasta.

Metsolassa käydessä palalaarista löytyi metrin palanen siis tuota ihanaista vaaleanpunaista pilvivelouria. Hintalapussa luki 5€ ja minä olin aivan äimänkäkenä että sehän on halapaa ku saippua. No kotona vasta huomasin miksi, kankaassa oli värivirheitä aika lailla. No, kyllä siitä kummitytön pikkusiskolle vielä paita saatiin. Värivirheet näkyy esim tuossa oikeanpuoleisessa hihassa. Mutta saa nyt luvan kelvata.


Kangas Lasten Metsola
Resori Myllymuksut
Kaava Night Owl, Ottobre 6/2009

Kaulukset olivat näissä paidoissa taas yksi murheenkryyni. Heppapaitaan tein perinteisen pääntien kanttaamalla. Muuten onnistui kohtalaisen ok, mutta ei sattunut olemaan resorin väristä lankaa, ja jouduin kaksoisneulalla tikkaamaan pääntien valkoisella. Ei tullut kovin nätti. Pilvipaidassa taas taitoin resorin kaksinkerroin, saumuroin kiinni ja sitten tikkasin vielä jousto-ompeleella. No ei mennyt sekään niinkuin strömsössä, ei poimuttunut oikein tasaisesti. Tuo valkoinen resori on muuten ihan syvältä, oon aika varma että se on syypää moniin epäonnistuneisiin päänteihin! Se ei veny eikä palaudu juuri mitään! Aika erikoista, kun se on tilattu samasta paikasta mistä kaikki muutkin resorit, eikä niissä muissa väreissä ole mitään vikaa...

Mutta arvatkaapa oliko ihana tehdä tytöille vaatteita! Niin herkullisia kankaita ja niin ihanan hempeitä värejä! 

2 kommenttia:

  1. kivat paidat ja hienoa antaa itsetehtyjä lahjoja!

    VastaaPoista
  2. Kivoja paitoja!
    Resoreissa on ihan hurjasti eroja, nyt kokemuksen kautta on oppinut mitkä toimii ja mitkä ei...
    Tsemppiä päänteiden kanssa, kyllä se lähtee viel sujumaan :)

    VastaaPoista