sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Ensimmäinen vaippaompelus

Minähän muka päätin, etten enää ala pojalle vaippoja ompelemaan. Syynä oli se, että oli mielenkiintoisempiakin ompeluksia mielessä. Lisäksi tuolloin olin vielä menossa vuoden vaihteessa töihin ja poika hoitoon, joten kestoilu olisi siinä kohtaa jäänyt pois muutenkin. No, muutinpa mieleni (naiset saa tehdä niin), enkä lähdekään töihin vuoden vaihteessa! Ensi syksyyn asti nautitaan pojan kanssa kotielämästä. Voin sanoa että oon kyllä niin tyytyväinen tuohon päätökseen. Ihanaa saada olla vielä hetki kotona seuraamassa pojan kasvua ja kehitystä!

Näinollen sitten pyörsin puheeni olla ompelematta vaippoja. Ehkä olisin ostanut taskuja vaikka käytettynä, mutta poika on sen verran iso ikäisekseen, että tarvitsee jo xl-kokoisia vaippoja, eikä niitä paljon käytettynä pyöri kirppareilla eikä huuto.netissä. Hyvä syy siis ommella itse! Tässäpä siis ihan ensimmäinen ompelemani vaippa.

Laminoitu pallotrikoo ja sisällä valkoinen coolmax Kestovaippakaupasta

 Kaavaan laitoin siivekkeisiin lisää pituutta, niissä kun meillä aina loppuu ensimmäisenä pituus. No ei ois tarvinnut, kaavan siivekkeet olisivat riittäneet. No, ylivetotarralla saatiin ympärysmitta kuntoon. Joitakin muita kämmejä kävi tuossa, mutta ovat tuolla sisäpuolella, joten eivät ulos näy.Ihan kiva vaippa tuosta tuli, ainakin ulkonäön puolesta. Ihanaa tuo laminoitu trikoo! Nyt pitää sitten katsoa miten vaippa pärjää tositoimissa, siitä raportoin sitten joskus myöhemmin. Reisikumpparien pitävyys mietityttää eniten.

Onko muuten kellään hyviä vinkkejä XL-kokoisiin vaippakaavoihin? Tai miten esim. L-kokoista kaavaa suurennetaan? Minkälaisista vaipoista teillä on tykätty?

5 kommenttia:

 1. meilä on ollut swaddlebeesin sivunepillinen tasku paras L ja XL koossa. Toi XL on mun muokkaama kun ei swaddleilla ole XL kokoa ollenkaan. kuvia vaipoista löytyy blogistani. Se on tosi kapea ja matalahko mutta pyllylle on tehty tilaa.kumpparikujaton vaippa myöskin.
  kaava näihin on kaksikaavainen. eli sisä- ja ulkokangas ovat erimuotoiset joten sisäkangas ei tursuile jalansuista.
  toimii meillä kummallakin lapsella jotka ovat kapoisia ja pienipyllyisiä.
  erittäin päteviä vaippoja mielestäni.

  VastaaPoista
 2. Minä olen tehnyt vanhanmallin ronjajaroopen L-koon vaippakaavaa hiukan muokaten, neiti on reipas 14kg ja 86cm. ja sit on omapiirtämä sivunepillinen vaippa, l-koko. Nää taitaa tosiaan lähinnä tota reilua L/xl vastata. voin lähettää kaavan/t jos haluat :) (omaan käyttöön kun vain teet). laita osotetta s-postiin tikbumsa @ hotmail.com (välit pois) jos tahot.
  Ihanaa pallokangasta :)

  VastaaPoista
 3. kiva kangas ja hyvin on onnistunut vaippa.. Oma ensimmäinen kestovaippa-ompelukseni muistutti lähinnä jotain kokoa XXXL olevaa vanhusten pissavaippaa :D

  VastaaPoista
 4. Hieno juttu että saat vielä jatkaa kotielämää pojan kanssa! Itse käyn henkistä taistoa samaisen päätöksen kanssa ja tällä hetkellä aion olla vielä ainakin vuoden kotona... saapa nähdä raaskinko sitten laittaa lapset hoitoon kuten ajatus olisi.

  Mun on pitkään pitänyt vastata sun kangashaasteeseen, mutta kun siihen vastaaminen on niin vaikeata! Mulla nimittäin kangasmaku vaihtelee hirveän paljon ajan / fiiliksen / käyttötarpeen suhteen. TYkkään siis tosi monelaisista kankaista, mutta eri tilanteissa!

  Suunnitelijoista yksi selkeä suosikki on kuitenkin löytynyt, Saffron Craigilla on ollut useampi muhun iskevä kangas, sekä väritys että kuviointi on usein kivasti erilaista! http://saffroncraig.com/
  Monista japanilaisten suunnittelijoiden lapsekkaista kankaista myös tykkään, vaikka en ole niitä juurikaan tullut ostaneeksi kun ne on usein vaikeaa yhdistää meidän muuten aika yksinkertaisen tyyliseen vaatetukseen. Ehkä juuri tuota japanilaista tyyliä (siis sekä kankaat että lastenvaatteiden mallit) haluaisinkin harrastaa vähän lisää.

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää! :D Meidän lempikaava oli Ottobre:n ilmaiskaava ! ;D >POika oppi kuivaksi viime kuussa, joten meillä ei enää vaippoja tarvita...

  VastaaPoista