sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Pipoa ja applikointia

Oon mää muuten jottain tehnykki enkä vaan ostellut ompelustarvikkeita, kankaita ja saumureita! (Just hokasin että aika monta postausta ollut vain näiden hankintojen esittelyä .. )

Tämmösen neliömallin pipon pojalle tein.


Turkoosi velour Kangastukusta
Ruskea Eurokankaasta. 
Silitettävä liimaharso Ottobre Shop.
Kaava omasta päästä.

Kokeilin ensimmäistä kertaa applikointia. Ei kyllä mennyt ihan putkeen. Tähti meni pipoon väärinpäin, olisin halunnut sen sakara ylöspäin. Lisäksi applikoidessa jäi neula noiden sakaroiden päiden kohdilla "junnaamaan", eikä siksakki ole kovin hyvän näköistä noissa kohdissa. Käytin tuossa applikoinnissa kaksipuoleista liimaharsoa. Mulla olisi ollut kaapissa myös irtirevittävää tukikangasta, en tajua miksi en sitä käyttänyt lisänä. Oma moka kyllä, hätähousuna piti lähteä kylmiltään pipoon kokeilemaan tuota applikointia, ilman mitään harjoittelua. Kaiken lisäksi pipo on pojalle vähän kittana. Eli menee varmaan jonnekin kiertoon, en tiedä vielä minne. Ihan on lämmin pipo kummiskin, velouria on kaksinkerroin.

Pitänee ehkä sitä applikointia reenailla tilkuilla ensin ennenkuin menee hyviä kankaita pilaamaan....

2 kommenttia:

  1. mutta hyvältähän tuo näyttää. kyllä se siitä lähtee. peukut.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla eri levyisiä siksakkeja, sekä mahdollisia liimakankaita yms. Kyllä se siitä sutviutuu :)

    Mun eka työ amk:ssa oli applikointi kylpyvaatteeseen, ja sen jälkeen olen onnistunut inhoamaan kyseistä hommaa, vaikka sitä harrastankin aika usein. Nyt se alkaa pikkuhiljaa sujua, ilman että kankaat on rytyssä tms.

    VastaaPoista