lauantai 18. syyskuuta 2010

Onnistumisen iloa!

Ensimmäiseksi, suuret kiitokset kaikille teille jotka viitsitte edelliseen postaukseen, siis siihen epäonniseen paitaviritykseen, kommentoida! Meikäläinen oli jo epäonnistumisista kiukustuneena suurinpiirtein laittamassa huuto.nettiin myyntiin koko ompelukoneen ja saumurin, ja sitten sain teiltä 13 kappaletta ihania ja kannustavia kommentteja ja ihan mahtavia neuvoja, kuinka saada homma toimimaan! Tosimummo kirjoitti paidantekemisestä ihan vartavasten blogiinsa ohjeenkin! Ootte kyllä huippuja! <3

Ja niin minä sitten aloin vielä kertaalleen sitä paitaa tekemään, teidän neuvojen saattelemana. Ja uskokaa tai älkää, onnistuin siinä!! Kattokaa vaikka!

Paidan kaava Night Owl, Ottobre 6/2009
Kangas Lasten Metsola
Resori Myllymuksut


Siis virheitähän tuohon tuli, mutta kohtalaisen pieniä sellaisia. Pääntienkin sain tehtyä! Sen epäonnistumiseen löytyi syy saumurisaumasta, jonka nyt korvasin ompelukoneen jousto-ompeleella. Lisäksi joku hoksasi vinkata, että Ottobren pääntiekaavat ovat aivan liian pitkiä, joten lyhensin sitä tosi reippaalla kädellä (varmaan 7cm). Kun vielä silitin pääntieresoriin valmiiksi aputaitteen, niin johan onnistui! Hieman jäi ehkä isoksi tuo kaula-aukko, mutta korjataan seuraavaan versioon. Hyvin toimii näinkin! Oon niin ylypiä tästä paidasta! :)

Samaisesta ihanasta kankaasta tein piponkin pojalle tällä ohjeella. Ohjeessa sanottiin, että koko passaisi 3-7 vuotiaalle. Vaikka meidän poika on 1v, silti kankaita leikellessä tuntui, että pitää suurentaa, ja lisäsinkin korkeutta 4cm ja leveyttä 3cm. Ja sopiva tuli. Meillä on vissiin astetta isompi poika :)


Mää tykkään tosi paljon tästä piposta, kun siitä ei tullut ihan päätänuoleva, vaan pikkusen on ilmaa pipon ja pään välissä. Ja hyvin peittää korvat. Iskä sekä poikapuoli 12v tilasivat itsellensä samanlaiset!

Ihan kiva siis onnistuakin välillä. Joskus hommat meneekin niinku Strömsössä :)

9 kommenttia:

 1. Hienoa, onnittelut! Kaikissa meissä asuu pieni strömsöläinen? :D

  VastaaPoista
 2. aivan mahtavaa!!! onnea onnistumisesta!! Mä en muista onko ottobreessä perusohjeena että pääntielle ei tarvitse laittaa saumanvaroja? ainakin tuossa juuri kyseisessä kaavassa muistaakseni on. mä laitan kaikkiin kyllä ja silloin tulee sopiva. ja juuri tuolla 2/3 osaa resorilla passeli. siihen siis sisältyy tuo saumanvara.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, tästä tulin ninäkin tosi iloiselle mielelle!!! =D Jesss!! Hyvältä näyttää. Ja totta on, Ottobren pääntiekaitaleiden kaavat on pitkiä, itse en käytä niitä juuri koskaan. Ja raglanpaitojen pääntietäkin usein tulee pienennettyä.

  Huomasitko muuten, että uusimmassa Ottobre Woman -lehdessä oli tosi ihania ohjeita myös naistenvaatteisiin? ;) Piti ihan tiltata se irtonumerona kun äkkäsin ne kaavat.

  VastaaPoista
 4. Hyvä jos vihdoin onnistuit! Musta alkoi tuon sun edellisen postauksen jälkeen tuntumaan siltä, että jokaisella on vähän omanlaisensa tyyli tehdä noi jutut, ja sen omansa kyllä löytää kokeilemalla :)

  VastaaPoista
 5. Jee, hieno paita! kyllä se vaan piristää kun onnistuu omilla pikku kätösillään loihtimaan jotakin käyttökelpoista!

  VastaaPoista
 6. Hienoa ettet luovuttanut ja onnistuit sitten seuraavalla kerralla. Ja nythän se sitten muuttuu helpommaksi joka kerta, kunhan ei vain tule liian pitkiä taukoja ompeluun.
  Nimimerkillä "Kokemusta on" ;D

  VastaaPoista
 7. Jee! Tosi hieno paita ja pipo :D Pitääkö mulla tehdä tilaus metsoloille... isoille tytöille pitää ostaa jo niin paljon kangasta, että tappiolle nää ompelut menee..

  VastaaPoista
 8. Olipa kivaa päästä lukemaan täältä onnistumisen iloa tällä kertaa! Hienosti onnistunut paita tosiaan ja vielä yhteensopiva pipokin! :)

  VastaaPoista