perjantai 11. helmikuuta 2011

Hu-Huu!

Mulla on paha tapa lannistua aina epäonnistuneista ompeluksista. Tulee olo ettei tässä osata mitään ja ompelukoneet ja saumurit on menossa suurinpiirtein huuto.nettiin myytäväksi. Otan vissiin vähän liian henkilökohtaisesti tämän homman :)

Mutta toisaalta sitten onnistuminen saa aikaan tosi hyvä fiiliksen. Pitäis vain muistaa että kyllä se aurinko paistaa sinne risukasaankin. Tein pojalle paidan, ja tähän olen kyllä tosi tyytyväinen.


Keltaiseen paitaan hyppäsi HERRA HUU! Kankaana Metsolan ihana sinapinkeltainen joustofrotee, applikaatiot velour- ja joustofroteetilkkuja. Nappisilmät omista nappikätköistä.


Tässä paidassa meni kerrankin lähes kaikki putkeen. Pääntie onnistui (!!!) ja applikaatiokin onnistui. Tosin yritin noita silmiä tehdä ensin velourista, mutta en saanut millään niin pientä applikaatiota tehtyä, joten laitoin silmiksi pienet mustat napit, mikä oli aika hauska veto sinänsä, poika tykkää niitä räpläillä. 

Onko teillä mitään vinkkejä pienten applikaatioiden tekemiseen? Noissa silmissä halkaisija oli max. 1cm, enkä millään saanut niitä tehtyä, alalanka vaan meni sellaiseksi kovaksi palloksi... Suurten linjojen tekeminen alkaa olemaan hallussa, mutta tuommoinen pieni piperrys on kyllä tosi hankalaa.

17 kommenttia:

  1. Tää on kiva!
    Mulla ei ole vinkkejä kun itse taistelen saman ongelman kanssa. Jossain säädössä kenties mättää, mutta minkään korjaus ei tunnu toimivan :D Jossain vaiheessa mietin jo käsin ompelua...
    Jään odottamaan viisaampien vastauksia.

    VastaaPoista
  2. oh mikä ihanuus!!! minä ei osa neuvoa pikku-applikaation kanssa, ihan aloittelija olen ja johonkin jopa piirsin silmät ihat tussilla;)

    VastaaPoista
  3. Suloinen pöllö :)Noita pikkuisia silmiä ym. muita olen tehnyt, mutta vaikee sanoa mikä siinä mättää... Itse nostan painijalkaa aika tiheään, että saan käännettyä niissä pyöreissä kohdissa, välillä mullakin meinaa mennä palloksi se alalanka :)

    VastaaPoista
  4. Aii kun ihana!!! <3 Tuohan on kuin Ruttunutun vaatteissa =) Entäs jos tikkaisit vaan ne pienet yksityikohdat lyhyellä suoralla ympäri, applikoimatta sen enempää? Niinkin pysyy hyvin.

    VastaaPoista
  5. siis niin hieno ja siisti paita. mä pidentäisin tikin pituutta ainakin ja hölläisin paininjalkaa siten että sitä voisi kuljettaa itse paremmin haluttua vauhtia..
    minäkin nostelen paininjalkaa aplikoidessa vähän väliä..

    VastaaPoista
  6. Ihana pöllö ja kauniin värinen paita! :)

    VastaaPoista
  7. Todella upea!
    Mulla kans ottaa epäonnostumiset aina niin päähän, mut yleensä siihen auttaa yks nukuttu yö ja seur. päivänä onki jo eri mieli :)

    Jaa-a, pienet kodat. minäkään en niit kauheasti ole viel tehnyt, mut yleensä ekaks piirrän kynällä sen kohdan minkä aplikoin (esim just pikku silmä). ehdotonta on että irtirevittävää tukikangasta on tarpeeksi alla, kaksinkerroinkaan ei ole yhtään liiaksi. mä teen pienet kohdat todella kapealla siksakilla.
    Ja ilman tota avopaininjalkaa i kyö onnistunu pikku kohdat millään....

    Anyway, noi nappisilmät kyl sopii tohon todella hyvin :)

    VastaaPoista
  8. Tää on kyllä huippu! Just sen näkönen, että voisin itsekkin tehdä vastaavan. Itselläkin kaksi liivimekkoa aplikaatiolla työnalla ja niihin kumpaankin piti tehdä silmät. No, päädyn sit vaan ompelemaan ympyränmallisesti (ensin ääriviivat ja sit vaan koko sisäosa umpeen niin ettei kangasta näy) enkä laittanut ollenkaan kangasta. Mulla tosin onkin pienempiä elukoita eli silmätkin ovat pienemmät kuin "herran hu-huun". Napit on kyllä kans hyvä idea. Mulla ei ollut varastossa kyllin pieniä nappeja.

    VastaaPoista
  9. Tosi hieno! Hitsit, että onkin kiva aplikaatio! Ne kokomerkit on ihan vaan Amoriinista ostetulla merkkaussetillä ite tehty. Siinä paketissa oli mukana kynä, silityksellä kiinnittyvä nauha ja sitte vielä levy, jossa kirjaimiin ja numeroihin sabluunat (en ole käyttänyt).

    VastaaPoista
  10. hieno! Jospa nyt onnistuisi tää kommentointi, kahdesti yrittänyt mut pikkumies tullu ja sotkenu koko touhun, mutta nyt se nukkuu :)

    Mulla on auttanu ainakin se että tukikangasta on pari kerrosta ja heti jos huomaan, että alkaa alalanka tökkimään, niin laitan uuden kerroksen tukikangasta ihan siihen kohtaan mihin applikointi on jäänyt ja sen avulla se usein " hyppää" jumituskohdan ohi.. ja usein pikkurakoissa jutuissa ompelen niin että siksakki ei ole ihan niin tiheällä.

    Kyllä silti itsellänikin välillä lanka tulee paakuksi, mutta nää on ainakin auttanu asiaa

    VastaaPoista
  11. Ihanaa, kun olette taas kommentoineet ja antaneet vinkkejä! Mitä tekisinkään ilman teidän neuvoja! Tiina: No itseasiassa inspiraatio tällaiseen "sivustahyppäävään" tuli just RuttuNutulta, siitä ehkä mielleyhtymä :) Anne: Tuu hakeen multa nappeja, mulla on niitä ehkä miljoonaziljoona. Ja sulta tarvisinkin yhtä hupparikaavaa lainaan...

    VastaaPoista
  12. Tosi ihana paita. Minä en ole saanut pikkuisia aplikaatioita onnistumaan myöskään siististi, siksi olenkin tehnyt vaan yksikertaisia aplikointeja. Mun hermot ei ole pikkupiperryksiä varten, vaikkakin tuolla oottelee yksi aplikaatio leikattuna ja silitettynä rohkeutta alkaa hommiin ;)

    VastaaPoista
  13. Hih, kuulostat ihan mulle. ;) Mäkin otan välillä aivan liian vahvasti ja totaalisesti epäonnistuneet ompelukset.

    Mulla on toiminut aika pienet (siis pienimmillään just vajaan sentin kokoiset) applikaatiopalat näin: Itse paidan taustaan silitän alkuun irtirevittävän tukikankaan (tämä tuntuu estävän sitä alalangan ruttaantumista). Applikaatioon käyttämäni kankaan taustaan silitän ensin ohuen tukikankaan ja sitten sen päälle liimakankaan, johon olen piirtänyt kuvion. Sitten vain leikkaamaan ja silittelemään palasia paikoilleen. Siksakatessa ne ohuet kärjet meinaa joskus hiukan liikkua ja sillon saatan auttaa teräväkärkisillä pinseteillä niiden paikalla pysymistä.

    Kurvailua varten pidän paininjalan puristuksen aika pienellä ja koitan hiljalleen siirtää sitä kangasta oikeaan suuntaan vauhdissa paitsi terävät kulmat siirrän paikoillaan neulan varassa. Hurjan pienet yksityiskohdat (esim. silmät ja dinosauruspaitaan tekemäni hampaat) teen ihan vain tikkaamalla. Niin ja sitten nuo napit on myös loistava idea, ainakin tuohon sinun pöllöön ne sopii ehkäpä vielä hienommin kuin pelkkä velour.

    Sori ylipitkä vastaus, mutta koitin kertoa ne mitä itsellä on toiminut jos jostain olisi apua, en tiedä oliko tässä mitään uutta - näytät nimittäin jo aikamoisen taitavalle tuossa applikoinnissa!

    VastaaPoista
  14. Tää on hurjan suloinen ja nappisilmät tosi kivat!

    VastaaPoista
  15. Justiinsa ompelin pikkuisia tuntosarven nuppeja perhosille ja myttyräähän siihen tuli. Vaan tällaisena suurpiirteisenä ihmisenä ajattelin, että sopiihan sen tullakin koholle, niinkuin vaikka silmienkin. =)
    Ihastuttava paita!

    VastaaPoista
  16. Älyttömän hellyyttävä pöllö! Todella söpö paita, ihanat on väritkin!

    VastaaPoista