Sehän on jo vissiin karman laki, että meikäläisellä joka toinen paita onnistuu ja joka toinen vastustaa. No, edellinen paita onnistui yli odotusten, joten tämä oli se joka vastusti. Nappilistaa ommeltiin ja purettiin, ommeltiin ja purettiin. Vika lienee siinä, ettei mulla ollut kunnollista ohjetta nappilista tekoon. Ompelukurssin ihana ope kuitenkin kirjoitti mulle omalla ajallaan rautalankaohjeet ja lähetti sähköpostilla, niiden avulla sain sitten nappilistan väännettyä.
Nappilistan tein ohkaisemmasta trikoosta, johon silitin tukikankaan. Joustofroteesta tehtynä lipare oli liian paksu, siksi päädyin tuohon trikooseen. Punaisia metallisia neppareita mulla on ollut varastossa jo kauan, sain niitä tässä aarrearkussa. En vaan ole uskaltanut niitä käyttää, olen ajatellut niitten vasaroimisen paikoilleen olevan jotakin ylitsepääsemättömän vaikeaa. No eihän se ollut yhtään vaikeaa, heleppua ku heinänteko!
Tykkään noista metallisista neppareista tosi paljon, pesee KAM-nepparit mennen tullen. Itseasiassa noiden metallisten paikoilleen vasaroimisessa ei voi epäonnistua, toisin kuin KAM-nepit menee neppipressillä usein lyttyyn. Miten niitä epäonnistuneita KAM-neppejä muuten saa irti kankaasta?
Pääntien ompelemisesta mulla ei ollut harmainta hajua. Tavallisissa paidoissa ompelen pääntieresorin ensin ympyräksi, sitten vasta kanttaan. No tässähän se ei luonnollisesti onnistu. Loppujen lopuksi vain käänsin resorit nurjalle kun en parempaakaan keksinyt. Miten tuo pääntieresorin päät pitäisi oikeasti tehdä? Muutenkin tuo kanttaus meni vähän huonosti, mutta en jaksanut purkaa.
Laitoin paitaan vielä tuollaisen Handmade- ja kokolaput. Kokolappuja olisi pitänyt tajuta jo aiemmin ruveta käyttään, ei enää erkkikään muista että mikä vaate oli mitäkin kokoa...
pieleen menneet kamit saa irti sivuleikkurilla tai siten että laitat nepin takaisin koneeseen ja painat nepin halki.
VastaaPoistaIhana paita ja tosi siisti nappilista. Minulla kammo sen suhteen, kerran meni koko päivä pieleen kun yritin ja ei onnistunut, sen jälkeen ei ole uskaltanut nappilistoja edes kokeilla... Ja ihana kuulla että en ole ainut kenellä Kam nepparien kanssa ongelmia. Jotenkin ei saa niitä hyvin vaikka miten yritän, aina jokuinen menee vinoon ja muovia ei oikein korjaa mitenkaan, huhhhh.
VastaaPoistaKivalta toi näyttää :), mun pitös kans kokeilla tollasta, kerran olen tehnyt ja silloin takkus mullaki. pitäs tosiaan saada jotku selkeät ohjeet.
VastaaPoistaJos sul usein menee kamit lyttyyn, niin oisko sul väärän kokoinen pää pihdeissä? mulle tuli kam-pihtien mukana kaksi eri kokoista "päätä" (itse. tyytyväisenä harjoittelin sillä mikä paikallaan oli ja puolet epäonnistu, sit sain neuvon että vaihda pää ja sen jälkeen ei ole mennyt yksikään lyttyyn :) eli liian iso oli se paikallaan oleva.
Mul on kasn tollaset terävät "pihdit" mil rikon nepin jos sattuu väärä neppi lipsahtaan.
Tähän oli netissä jossain hyvät ohjeet, en vain muista missä. Mutta hyvälle tuo näyttää :)
VastaaPoistaItse otan kamin irroittamisessa käyttöön pienen talttaruuvarin ja vasaran jolla hakkaan sen keskustan rikki -> neppi irtoaa. Joissain ne on ihan kätsyjä, mutta kyllä nuo on vaatteissa (varsinkin kauluksissa/olalla) huomattavasti parempia.
Hih, kyllä minä vaan olen onnistunut epäonnistumaan metallistenkin neppareiden vasaroinnissa, tosin ne on olleet Prymin. Niitä taas ei puolestaan pihdeillä voi saada paikalleen onnistumatta. =)
VastaaPoistaBlogissani on sulle asiaa. ;)
Ihana kangas puserossa! Mistä olet löytänyt sen? Ja kyllä, metallisilla neppareilla vasta pystyykin töppäilemään, sanoo kokemuksen ääni.
VastaaPoistaMie yritin ja yritin saada metallinepparit paidan olalle ja meinasi hermot palaa. Liian paksu kangas, ei riittänyt piikit kankaan läpi. Mie olen tuollaisen kanttauksen pään oppinut kääntämään kääntänyt nurjalle ja ommellut tiheällä siksakilla pään kiinni. Nappilistan ompelu odottelee vielä, jospa mie joskus taas uskallan kokeilla. Tuutko tekemään kangasvaihtareita?
VastaaPoistaTanja, Sampsukka-nettikauppa myy tuota ihanaa pöllöjoustofroteeta. Hanna, voisin vaikka tullaki :)
VastaaPoistaMinä en käsitä, miten joku saa vasaroitua metalliset nepparit ilman, että ne menee lyttyyn, mahtava suoritus! Olen vuosien (25) varrella yrittänyt kiinnittää neppareita erilaisilla tukiosilla, mutta olen onnistunut ainoastaan koulun nepparikoneella ja sitten nyt myöhemmin nepparipihdeillä. Pihtejä suosittelen siis minäkin, niiden käyttöohjeet löytyy blogistani.
VastaaPoistamulla on sulle blogissani tunnustus.
VastaaPoista