keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Kärpässieniä ja kierrätystä

Teinpä pojalle paidan Unikuulta kangasvaihtarina saamastani ihanasta kärpässienikankaasta. Kangas ei ihan riittänyt koko paitaan, joten tein hihat omasta pieneksi käyneestä trikoopaidasta. Mukavaa, kun saa jotakin joskus kierrätettyä uuteen elämään.


Kaava Ottobre 06/2009 Night Owl 92cm

Hyvä kaava on tuo Night Owl, vaikka se onkin yöpaidan kaava alunperin. Pitänee vaan lisätä siihen pituuttaa ensi kerralla 4-5cm, meillä poika kun on pitkäselkäinen niinkuin äitinsä, ja tällaisenaan tuo paita on ehkä himpun verran liian lyhyt.

Ompelukone jäi sutimaan joissain paksuissa saumakohdissa, ja kaksoisneulatikissä kauluksessa se ei ole nurjalla mitenkään nätin näköistä. (Tosimummon Tiina, kommentoit vinkkiä tuohon sutimisasiaan, enkä tajunnut ohjeista mitään :D Et viittis laittaa kuvallista selitystä asiasta? )


Lisäksi tuon saumurin langat vois näköjään päätellä silleen että ne ei ois näkösällä. Tai eihän ne päällä ollessa näy mihinkään, mutta silti. No, joka kerta oppii virheistään. Paitoja tulee varmasti lisää, pojalla kun on niistä puute ja kun sattuu tuo lasten metsolat olemaan iltapyöräilylenkin varrella ja sampsukallakin oli viikonloppuna postikuluale, joten tiiättehän miten siinä sitten käy..... :)


8 kommenttia:

 1. kiva paita ja pirtsakka kangas.. ompelu on kyllä siitä kiva harrastus ettekemällä oppii ja virheistään oppii myös..noh, ehkä se on niin vähän kaikissa harrastuksissa, mut ompeluharrastus on silti huippu :)

  VastaaPoista
 2. ^ Hih juu voin koittaa jos muistaisin joskus kuvata tuon jutun.. ;D Eikös kuitenkin ongelma ollut se ettet sauman alussa pääse liikkeelle, jos on paksummin kangasta.. siis kone sutii tyhjää, ja tikkaa yhteen kohtaan, oli piston pituus mikä hyvänsä? Vai eikö neula uppoa ollenkaan paksuun?

  Jännä muuten miten erinäköstä tulee tuosta ruskeasta sienikankaasta kun laittaa toisenväriset hihat/resorit - vrt. kun tein tytölle samasta kankaasta oranssilla resorilla tunikan. =)

  VastaaPoista
 3. Vitsi, tuo on ihana! Syyspaita. :)

  VastaaPoista
 4. Tulin taas (vasta)vierailulle ja päätin alkaa lukiaksesi, kivoja juttuja olet tehnyt ja hyviä ideoita lainattavaksi.. Aivan ihanaa tuo kangas!

  VastaaPoista
 5. Tulin taas (vasta)vierailulle ja päätin alkaa lukiaksesi. Kivoja juttuja olet tehnyt ja joitain ideoita varmaan tulen lainaamaan.. Ja niin ihanaa tuo sienikangas!

  VastaaPoista
 6. Kiva pusero! Tääl odottais pieni pätkä pinkkiä sienitrikoota :D, siihen täytyy vaan sopivan värinen yksvärinen kangas viel löytää.

  VastaaPoista
 7. Hienon näköinen syksypaita siitä tuli! Ja on tosiaan aika eri näköistä tuo kangas kun sen yhdistää punaiseen. Vai on sulla Lasten Metsola naapurissa, tuosta olen kyllä vähän kade... Täältä kun on tosi vaikea löytää hyvälaatuisia / nättejä trikookankaita ja olen siis päätynyt niitä tilaamaan ympäri maailmaa, mm. juuri tuolta Lasten Metsolastakin... (tulee vaan aikamoiset postikulut tänne).

  Se on muuten juuri ihanaa tässä ompelussa kun koko ajan huomaa lisää opittavaa, ei pääse heti kyllästymään harrastukseen!

  VastaaPoista
 8. Voi ei kun on kaunis! :D Harmi kun sienikangas oli nyt loppu kun tilauksen tein... :(
  Täytyy tyytyä nyt Kangastukun palloihin :)
  Joko ne on saanu Metsolaan jotain uutta? Tuntuu, ettei siellä ainakaan nettikaupassa ole mitään uutta tullu pariin kuukauteen..

  VastaaPoista