lauantai 9. lokakuuta 2010

Varaston täydennystä

Viime aikoina ei ole tullut paljoa ommeltua, lapsi on ollut kipeänä ja nukkunut öisin huonosti, ja siitä syystä ei ole minullakaan ollut virtaa päivällä ommella, vaikka aikaa olisi ollutkin. Mutta kangasvarastoja olen täydennellyt, nyt alkaa olemaan jo pikku pakko alkaa ompelemaan, kun ei kaappiin enää mahdu enempää kankaita :)

Turkoosia maatila-interlockia tarttui mukaan eräällä pyöräilyreissulla Lasten Metsolasta. Kun ensimmäistä kertaa näin tämän kankaan, en tykännyt siitä yhtään, se oli mielestäni liian sekavaa. Mutta kun sitä useamman kerran katselin Metsolassa, yhtäkkiä huomasin tykkääväni siitä, ja pitihän sitä paidan verran saada. Kummaa miten mieli voi muuttua...


Sampsukassa oli postikuluale, joten tilasin sieltä parit trikoot. Sukellusvenetrikoo oli sinänsä yllättävä valinta, koska en edes pidä erityisemmin keltaisesta. Mutta ihan kiva silti. Ja tuo norsukangas oli jotensakin pettymys. Jos kankaan esipesun jälkeen kangas meni tosi kulahtaneen näköiseksi. Tuossa kuvassa se on vielä uusi. Kait siitäkin pitää joku paita kuitenkin tehdä.


Tällä viikolla oli Metsolassa joustofroteita puoleen hintaan, joten pitihän se sinne suunnata. Tämmöinen läjä kankaita tarttui mukaan.


Kotona aloin miettimään, että onkohan tämä setti liiankin retroa mun makuun. Tuo raitakankaat ovat kyllä raikkaita, mutta nuo kolme alimmaista joustofroteeta, saapa nähdä.. Tuo ruutufrotee varsinkin, tosi retroa! Mutta pitihän se ostaa ku halavalla sai.

Lisäksi rupesin miettimään, että mun pitäis noita vaatekankaita ostaessani miettiä enemmän kokonaisia settejä, niin ettei olisi kaapit täynnä pojalla sitten eriparihousuja ja -paitoja. Esimerkiksi tuo mustavalkoinen norsukangas kaipaisi kaverikseen esimerkiksi mustat velourihousut, eikä mulla ole mustaa velouria. Ja jos mää teen tuosta siniturkoosivalkoraidallisesta joustofroteesta pojalle housut, niinkuin oli aikomus, mistä mää löydän siihen mätsäävän paidan? En mää kyllä ainakaan koe olevani mitenkään tarkka noista pojan vaatteista, että pitäisi olla esimerkiksi asusteet tismalleen samaa sävyä kuin toppapuku. Mutta täytyy myöntää, että sisävaatteissa on paremman näköistä jos housut ja paita ees jollain tavalla sopii yhteen. Miksipä sitä ei siis miettisi valmiiksi jo vaatteita tehdessä. Ja esimerkiksi applikoinneillahan tai samanvärisillä resoreilla pystyy sitomaan erilaisiakin kankaita hyvin yhteen.

Tänä viikonloppuna ois Oulussa käsityömessut. Ois ollut kiva päästä sinne, mutta ei taida päästä kun poika on kipeänä. En kyllä muista kuollaksenikaan, oliko siellä mitään ompelusjuttuja tarjolla, siis ompelukonekauppiaiden lisäksi. Viime vuonna kävin kyllä, mutta en silloin vielä ollut innostunut ompelemisesta, joten ei jäänyt mieleen.

4 kommenttia:

 1. Kivoja kankaita :)

  Me tultiin juuri käsityömessuilta.
  Et mistään erikoisesta jää paitsi. Muutama pikku koju oli jos jotain tilkkutyö kangasjuttuja ja muita, mut hintaluokkaki oli sellasta että ei tahtonut raskia. Ainut mistä minä ostin niin oli oulussakin toimiva peekaa www.peekaa.fi, sielt tarttu kanttinauhan kääntäjä mukaan.
  Ideoita tietysti sai jokusen, mut ei mitään järisytävää ja porukkaa oli niin ettei meinannut päästä liikkumaan...

  VastaaPoista
 2. jos et noista retroista tykkää niin mä tykkään.. et jos haluut vaihtaa johonkin muuhun..:D

  VastaaPoista
 3. Minusta taas tuola käsityömessuilla oli vaikka ja mitä ihanaa ostettavaa! Ja hyviä ideoita tietenki! :)

  VastaaPoista
 4. Voi, kun olisi mukava vaan polkaista kangaskauppaan, no onneksi on netti kaupat :) Mulla tuota sukllysvene trikoota ja norsukangasta turkoseilla norsuilla, värit ovat tosiaan haalenneet ja nukkaa tullut reilusti pintaan. Ihnia ne silti on :)

  VastaaPoista