sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Tekniikkaa romanttisesti

Tuunasimpa järkkärin kaulahihnaa vähän romanttisempaan suuntaan.


Kangas Iinulta.
Välissä liimavanua Kangas-Mallasta.

Tuosta tykkään tosi paljon, vaikkakin paksujen saumojen kohdalla alkoi ompelukone sutimaan. Mutta kiva silti, kamera näyttää nyt paljon persoonallisemmalta! Ja tyttömäisemmältä! Tuo on tuollainen putkilo, eli sen voi vaihtaa kun kyllästyy. 

Ja pitihän se tehdä iPhone-kotelo samaan sävyyn. Laitoin pikkusen tarranauhaa että saan pussukan kiinni. Tykkään tästäkin!Kankaat samat kuin edellisessä..

Kangas-Mallasta tilattu liimavanu on tuolla välissä ihan jees, tosin ehkä olisin toivonut olevan sen hiukan tuhtimpaa. Ei tuota iPhonea ainakaan kauheasti suojaa tuo pussukka. Kelpaa ensihätään. Sitä fusible fleeceä ois kyllä kiva kokeilla..

Onko muuten vinkkejä siihen, miten estää tuota ompelukoneen sutimista paksuissa kohdissa? Paininjalan puristuksen olen säätänyt minimiin, mutta onko muita konsteja? Tosi vaikeaa saada näissä töissä tuota sauman alkua, kun tahtoo jäädä sutimaan heti.

4 kommenttia:

 1. Käsipyörän avulla iliman kaasua, pisto pistolta. Sillai ne paksut kohat saa siisteimmin. Mun kone on aika ranttu niille ja mää oon aika laista siistimään ja ohentamaan saumoja... :D No tällähetkellä oon aika laiska ylipäänsä ompelemaan.

  VastaaPoista
 2. No jo on ihan erinnäköinen hihna :), nätti kangas.
  Käsinpyörittämällä minäkin aina paksut kohdat menen...

  VastaaPoista
 3. Mun koneessa tuli sellainen kolmiosainen muoviläpyskä mukana, jonka voi asettaa sinne paininjalan taakse kun aloittaa ompelun, ja paininjalka on vielä vinossa, toisinsanoen takaosa tyhjän päällä. Siitä sitten heittelee taakse niin monta läpyskää pinoon että paininjalka on vaakatasossa - silloin ompelee alun paljon siistimmin eikä jää tyhjää sutimaan. Tuon vartavasten kehitetyn työkalun voit korvata kankaalla, kun taittelet sopivan paksuisen nipun siihen paininjalan alle, ja ompelet sitten. Ja lisää siinä tapauksessa paininjalan puristusta. =) Ja sama toimii sauman lopussakin, kun paininjalan etuosa meinaa ajella tyhjän päälle.

  VastaaPoista
 4. Ja aika ihania nuo romanttiset jutut, ihan eri kiva katsella arkisia asioita kuten kameran hihnaa, jos se näyttää noin kauniilta!!!

  VastaaPoista