sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Paitakaapin täydennystä

Jotensakin on taas lapsi venähtänyt ja paidat kutistuneet. Mutta paitojahan mää kyllä tykkään tehä, joten eikun hommiin.

Ompelufoorumeilla oli jokin aika sitten kova innostus vaatteiden ja kankaiden tuunaamiseen ja vaalentamiseen kloritilla. Pitihän sitä sitten kokeilla.


Kuvioksi valikoitu helppo ja yksinkertainen volkkarin merkki - onhan meidän miesväki tunnetusti volkkarikansaa.


Hauskaa puuhaa, tosin vaatii onnistuakseen hieman "näppituntumaa" ja harjoittelua. Itse suihkuttelin klorittia kärsimättömänä hieman liikaa, ja paita vaaleni enemmän kuin oli tarkoitus. Hain sellaista tähtitaivas-fiilistä, mutta taisi tulla auringonlasku :) Hyvät ohjeet kloritilla vaalentamiseen löytyy Lauran blogista. Ehdottomasti pitää kokeilla vielä lisää.
Jälkikasvuni on ollut pienestä pitäen automies, ja on nyt spesialisoitunut jenkki-muskeli-autoihin. Kirpputorilta mukaan tarttunut miesten jenkkiauto-t-paita muokkautui pienellä tuunauksella pojalle pitkähihaiseksi.Mikään vaatekappale, ei ostettu eikä itsetehty, ole saanut yhtä haltioitunutta vastaanottoa. "Äiti, näin hienoa paitaa ei ole kellään koko maailmassa!" No, kyllähän siitä tuli hyvä mieli, vaikkakaan tämä ei ole ihan kokonaan itsetehty. Kierrätystä parhaimmillaan!

7 kommenttia:

 1. Molemmat hienoja! Mutta tuo kirppupaidasta tehty paita on kyllä huippu! (:

  VastaaPoista
 2. Hienoja! Autopaita olisi täälläkin takuu varma hitti :)

  VastaaPoista
 3. Ihan huippu tuo tuunattu paita pojallesi! Eikä tule toista samanlaista vastaan.

  VastaaPoista
 4. hei, hammasharjallakin voi kloriten räpsytellä kankaalle ja lopputulos on aika kiva myös. Tosi tyylikäs paita tuli sulla :)

  VastaaPoista
 5. Varmasti ovat pojalle mieleisiä paitoja! Tuota klorittijuttua olen itsekin miettinyt, sillä varmaan saisi tokaluokkalaisellekin kelpaavaa jälkeä :) Myös edellisen postauksen tunika oli kiva ja farkkujersey ihana materiaali. Terveisiä melkein naapurista :)

  VastaaPoista
 6. Ihastelinkin livenä volkkaripaitaa. Pitää varmaan mennä ostamaan klorittia ja kokeilla itsekin

  VastaaPoista
 7. Vaikka ajan Toyotalla (Kaarina <3), olen henkisesti ehdottomasti Volkkari-ihmisiä, joten kloriittipaita lämmittää mieltäni. :D Myös autopaita on hurjan kiva! Aivan ansaittua palautetta sait. :)

  VastaaPoista