sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Paitoja

En tiiä mitä tuo poika syö, mutta taas se on silmissä venähtänyt. Vanhoista paidoista alkoivat hihat lyhenemään. Ei auttanut kuin tehdä uusia.
Tosimummon valehihaohjetta piti kokeilla. Ja kyllä, valehihan teko on helppoa! Näitä pitää tehdä useammin! Kaavana Little Lamb koko 128cm.Ottobre 3/2013 numerossa t-paita malli nro 11 (enjaksakaivaamallinnimeä...) oli hauska, pääntiellä kun tuo takapuoli jatkuu etupuolelle. Jätin resoritehosteet olkasaumoista tosin pois, kun halusin kantata nämä kantinkääntäjällä, enkä keksinyt miten olisin saanut resoritehosteet järkevästi tehtyä. Tässä paidassa etupuoli mun vanhasta henkkamaukka-topista, eli kierrätystä tämäkin. Tästä navy-henkisestä t-paidasta tulikin yllättäen ihan mun suosikki.
Tämä Irvikissa-paita on tehty tilkkulaatikon aarteista. Kokeilin tehostetikkinä turkoosia hunajakennoa, ja tuli yllättävän kiva. Pääntiessä kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa V-pääntietä, ja onnistui kerrasta. Eipä sekään sitten niin vaikeaa ollut.Tähtipaidan hauskaa pääntietä onkin pitänyt jo pidemmän aikaa kokeilla. Muuten onnistui ihan jees, mutta alkuperäisessä mallissa tuossa pääntiessä oli vielä nepparit koristeena, vaan enhän mää saanut niitä tuohon laitettua, nelinkertainen kantti oli liian paksua neppareille, ei menneet piikit läpi. No, meneepä tuo noinkin.Eiköhän sitä näillä paidoilla sitten taas vähän aikaa pärjäisi. Lisääkin on tulossa, kunhan vaan ehtisi ompelemaan!

4 kommenttia:

 1. Kivoja paitoja kaikki, ensimmäinen vihreä on ehdoton suosikkini! :)

  VastaaPoista
 2. Olipas siinä kokoelma kivannäköisiä paitoja. Aina välillä tulee itselläkin kokeiltua tehostetikkauksia hunajakennolla tms. joustavalle kankaalla sopivalla tikillä. Tulee mukavaa vaihtelua kaksoisneulan jälkeen verrattuna. Paitatehdas pitäisi saada käyntiin meilläkin, kunhan vain aikaa löytyis.

  VastaaPoista
 3. Kesä kasvattaa, minäkin kauhulla katsellut vilkkuvia nilkkoja ja liian ylös nousevia paitoja, mikä urakka onkaan edessä! :)
  Ja kun sen pakko tarpeen edessä tahtoo mennä sieltä mistä aita on matalin, eikä panostaa kivoihin jippoihin niin kuin sinä näissä, ihania paitoja!

  VastaaPoista