maanantai 17. joulukuuta 2012

.

Tämä postaus ei sisällä mitään ihania joululahjaompeluksia, koska niitä on tänä vuonna pyöreät nolla kappaletta. Eikä tämä postaus sisällä tunnelmallisia joulunodotuskuvia, koska minä en odota joulua. Itseasiassa olen päättänyt tänä vuonna skipata koko joulun, ainakin noin henkilökohtaisesti. Yritän kyllä  parhaani mukaan hymyillä iloisesti joulupukin saapuessa aattoiltana, mutta jos ei irtoa, niin ei sitten väkisellä.
Tänä syksynä harteilleni lankesi osa-aikaisen omaishoitajan rooli äitini sairastuttua vakavasti. Olen koittanut sukkuloida kolme kuukautta työn, kodin, sairaalan ja äidin asunnon väliä. Ompelemiseen ei ole riittänyt intoa tai energiaa kuin satunnaisesti. Toisaalta ompelu, silloin kun siihen riitti voimavaroja, oli myös terapeuttista, silloin pystyi unohtamaan ainakin hetkeksi kaiken muun.

Mutta jaksaminen oli ajoittain aika kovillakin, ja huono omatunto soimasi jokaisesta elämänalueesta - milloin en ehtinyt keskittyä perheeseen tarpeeksi, milloin olin pois tärkeistä palavereista, milloin tuntui että olisi pitänyt olla enempi omaishoitajana ja sairaalle läsnä.  Onneksi oli kuitenkin ihana mies joka hoiti perheen ja kodin, sekä työnantaja jolta löytyi mahtavasti joustoa työajoissa ja etätyön tekemisessä.
Kaikki kuitenkin loppuu aikanaan. Osa-aikainen omaishoitajuus loppui osaltani kolme viikkoa sitten. Oli taas aikaa ommella.

Tosin nyt jouduin ompelemaan hautajaisvaatteita.Ompeluinnostus palailee joskus myöhemmin, sitten kun siltä taas tuntuu. Palaillaan sitten asiaan, kun inspiraatio on tullut takaisin.

(Tämän postauksen kuvituksena käytettiin jo kauan sitten valmistunutta pussukkaa, jonka tein vaihtokauppana erään neulegurun taidot omaavan ystäväni kanssa. Vastalahjukseksi sain kahdet ihanaiset villasukat sekä könsikkäät (=kynsikkäät), joista mitään en jostain syystä tullut valokuvanneeksi)13 kommenttia:

 1. Toivon, että hymy tulee jouluaattona viimeistään sitten kun teidän perheen nuorimmainen riemuiten avaa lahjapaketteja <3

  Pakko muuten kehaista, että minun käsityöguru tätini on tutkaillut tota pussukkaa ja kehunut miten hienosti siinä on tuo vetskari ommeltu. Sanoi, että täytyy hänenkin opetella noin hieno tapa.

  VastaaPoista
 2. Ihan mielettömästi jaksamista sinulle täältä tuntemattoman blogimaailman ihmisen sydämestä!

  VastaaPoista
 3. En oikein tiedä mitä kirjoittaa, mutta haluaisin kuitenkin toivottaa jaksamista ja ottaa osaa suruun.

  VastaaPoista
 4. Toivon koko sydämestäni voimia ja jaksamista Sinulle!

  VastaaPoista
 5. Otan osaa. Muuta en osaa sanoa.

  VastaaPoista
 6. Lämmin osanottoni suruusi ja jaksamista! Voin vain kuvitella miten raskasta tuollainen on niin fyysisesti kuin henkisestikin. Koetahan saada ladattua akkuja, kyllä se ilo ja jaksaminen vielä löytää tiensä sinunkin ompelusoppeesi :)

  VastaaPoista
 7. Lohtuhalaus sinne, ja paljon voimia toivotan! Osanottoni. Ja joka tapauksessa, toivotan myös hyvää joulua. <3

  VastaaPoista
 8. Otan osaa suruusi. Elämä onneksi kuljettaa eteenpäin ja jouluja tulee vielä monia muitakin.

  VastaaPoista
 9. Otan osaa =( Voimia surutyöhön <3

  VastaaPoista
 10. Voimia! Jos jouluna et jaksa hymyillä, niin ei se mitään. Tulee vielä sellainenkin joulu, jolloin jaksat.

  VastaaPoista
 11. Voimia! Jos et jouluna jaksa hymyillä, niin ei se mitään. Tulee vielä sekin joulu, jolloin jaksat.

  VastaaPoista