perjantai 20. heinäkuuta 2012

Meghan Peasant

Heinäkuu on kohta lopuillaan, ja vasta nyt sain minä tehtyä itselle ensimmäisen kesämekon, tai tunika tästä oikeastaan tuli kun ei kangasta riittänyt. Eipä sillä, että noita mekkokelejäkään niin hirveän montaa olisi ollut. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai miten se meni...

Pitkään olin etsinyt hyvää mekkokaavaa, ja nyt kyllä löytyi hyvä! Kyseessä on siis SisBoomin  




Mekon kaava maksaa 10$ ja sen saa sähköpostiin .pdf-muodossa, josta se sitten itse printtailaan ja kasataan kokoon leikkaa-liimaa -periaatteella. Kaavoihin sisältyy monenlaista versiota mekosta, hihoja on eripituisina, yläosaa saa kolmenmallisena, avarana ja vähemmän avarana, omien mieltymysten mukaan. Ja helman pituuttahan pystyy tietysti myös muuttamaan vapaasti.



Kymmenen taalaa näin hyvistä kaavoista ei oo kyllä juuri mittään. Kaavat löytyy S-koosta jopa 3XL-kokoon, joten ei jää kellään kiinni etteikö koot riittäisi.  Tosin pitää varoittaa etukäteen, että mitoitus on amerikkalaiseen tyyliin aika reilua. Aloin nimittäin ensiksi piirtämään XL-kokoa itselleni, mikä on mun normikoko suomalaisessa mitoituksesssa. Kaavoja piirrellessä katselin että aika reilulta näyttää, ja piirsin sittenkin L-koon, ja tein siitä testiversion vanhasta lakanasta. No sekin oli vielä liian iso, joten loppujen lopuksi tämä keltainen tunika on sitten M-kokoa.

Ainoa huono puoli tässä on, että voimakkaan rypytyksen takia mekko syö aika tuhottomasti kangasta. Tätä Hannan Kankaan keltaista viskoositrikoota kului puolitoista metriä, eikä sekään riittänyt kuin tunikapituuteen asti.



Tätä kaavaa ei voi kyllä kuin suositella, tykkään ihan älyttömästi. Helppo tehdä, ja nätti päällä.


30 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä tosi hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Kaunis mekko. Itse en keltaisesta pidä, mutta nii-in kauniilta näyttää Sinun päällä!

    VastaaPoista
  3. Ihanalta näyttää. Voi kun tekisi mieli tilata tämäkin kaava. Olen yrittänyt hillitä, kun jos menen katsomaan kaavoja, niin saisin varmaan satasen aikaiseksi kaavatilauksista, kun kaikki on niin kivoja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä totta. Mulla onneksi järki voitti ja pitäydyin yhdessä kaavassa.

      Poista
  4. Kiva mekko. Itse tein samantyylisen ottobre bohemian kaavalla..Käy kurkkaa blogistani jos kiinnostaa..

    VastaaPoista
  5. Tykkään hirveesti tosta yläosan mallista! Se on siro ja sopii monelle. Ihanan kankaan valitsit =)

    VastaaPoista
  6. Tosi nätti mekko! Kerään edeääeen rohkeutta, että saisin ommeltua itselleni kerrankin jotain.

    VastaaPoista
  7. Ihana! Pitäisköhän se itsekin tuo kaava ostaa.. paljonko tuo siis tekee euroissa noin suurinpiirtein?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 8,20€ näyttäisi olevan tämän päivän kurssilla :)

      Poista
  8. oijoih! passasikohan tuo täläselle makkarallisellekin... pitänee napsauttaa ja kokella :) sen verran upealta tämä näyttää!

    VastaaPoista
  9. todella, todella upea mekko - pitänee itsekin tilata tuo kaava :)

    VastaaPoista
  10. Todella kivan näköinen! Ja kiva, että kaavassa oli monia eri toteutus vaihtoehtoja. :)

    VastaaPoista
  11. Ihana mekko ja ihanan pirteä kangas!

    VastaaPoista
  12. Onpa nätti! Mulla on tuota samaista kangasta kaapissa odottamassa, mutta tällaiseen se ei riitä, joten siitä taitaa tulla vaan tissis. ;)

    VastaaPoista
  13. Oih, ku ihana, tällaisen mäki haluaisin, ruvetaanko tekee vaihtaria? voiskohan tätä tehä ihan normivenymättömästä kankaasta? -Tanja_

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tanja, ei toimi tämä malli joustamattomilla kankailla :( Nimim. kokemusta on, ja tuhosin mun ihanimman puuvillan kokeilussani...

      Poista
  14. "Kaavat löytyy S-koosta jopa 3XL-kokoon, joten ei jää kellään kiinni etteikö koot riittäisi." Itse ainakin jään kokojen ulkopuolelle, kuten monta monta muutakin kertaa. Jostain syystä tarpeeksi pieniä on hyvin vaikea löytää. :/

    VastaaPoista