perjantai 28. lokakuuta 2011

Välttämättömyyksiä Part I

Long time no see! Työelämään paluu on ottanut veronsa, enää ei ole ehtinyt samalla tahdilla ommella. Ei kait siinä mitään, mutta vastineeksi olen alkanut ostamaan kankaita oikein urakalla!  Kun nyt on ollut kaikkia ihania kimppatilauksia ja tarjouksia ja ysmyjä, esimerkkinä mainittakoon vaikkapa Michas Stoffecke (kiitos Jana!), Metsola, Kangas-Malla, Royal-Tuote ja JNY Design. Sekä tietysti facebookin Kangashamsterit-ryhmä.

Kaikista naurettavinta (siis sen lisäksi että olen ostanut 10 kertaa enemmän kankaita kuin ehdin ompelemaan) tässä hommassa on se, että aloitin muka kankaidenostolakon, jonka aikana olen sortunut enemmän kuin koskaan aikaisemmin! Ei siis minkäänlaista selkärangan näköistäkään ole täällä päässä! No ei auta itkut markkinoilla, ostettu mikä ostettu. Ja onhan ne ihania, ne kauniit kangaspinot. Eikö? :)

No, olen minä jotain saanut aikaiseksikin. Olen niin innostunut tuosta paitatehtailusta, että huomaamatta pojalle ei ollut kaapissa kuin muutamat passelit housut. Asiahan piti korjata hetimiten.
Kankaat ruskeaa velouria lukuunottamatta Michas Stoffeckelta saksanmaalta. Resorit mistälie. Kaavana se vanha tuttu Saimi, hieman muokattuna. Kyllä nyt kelpaa, kun on pojalla housuja. Ja äitillä kankaita.

14 kommenttia:

 1. Oih, löytyikö tuo harmaa velour myös stoffeckelta? :D On muuten ollut pikkasen hakusessa juuri tuon sävyinen, ei saa mistään Suomesta... :P Ei liikenisi paria pientä applikointipalaa....? ;)

  VastaaPoista
 2. Mutta jos on mennyt töihin, niin on paremmin varaakin täyttää kangasvarastojaan.. ;-) eikö niin!! Ompelee sitten kun ehtii! :D

  VastaaPoista
 3. Milla, harmaa on myös sieltä stoffeckelta. Sävy on ihana, mutta laadullisesti oli ehkä vähän erilaista mitä odotin, sellaista vähän kovaa ja jäykkää. Loppupalasesta mulla on paitaa tulossa, kunhan sen saan leikattua niin katson josko siitä liikenisi sullekin

  VastaaPoista
 4. Kiitos Riika! :) Mulle on Lieblingsstückelta tulossa puoli metriä harmaata, mutta ei siitä tiedä yhtään mikä sävy on ennen kun näkee, joten mielellään ostan sulta tilkkuja jos jää sellaisia mille ei ole käyttöä. :) Eikä tosiaan tartte olla isoja, ihan tilkut piisaa kyllä!

  VastaaPoista
 5. Toi on kyllä tosi tuttua mulle -mitä vähemmän aikaa ompelulle, sitä enemmän ostan kankaita :)

  VastaaPoista
 6. Hyvän värisiä peruspöksyjä, luulisi löytyvän sopivat joka lähtöön... ;)
  Mä olen kanssa huomannut, et jos ei ole aikaa käsitöille, niin sen korvaa aiheeseen sopivilla hankinnoilla.
  Nyt kun on aikaa tehdä käsitöitä, niin silti puuttuu aina jotain. Ja eihän sitä kukaan yhtä vetskaria varten tilausta tee...

  VastaaPoista
 7. Sulla on liikaa rahaa :) Kyllä nuita siistejä kangaspinoja on kiva ihalla kaapissa :D On mullakin hamstrattuna vaikka mitä viime kuukausina on iskenyt kunnon hamstraus kun nyt alkoi hoitovapaa niin viimeisillä äitiysrahoilla vähän hamstrasin :D

  Millaista nuo Michasin kankaat on laadultaan,nuissa on vissiin molempia velouria ja joustista sieltä? Kivalta näyttää valmis housupino :)

  VastaaPoista
 8. O-hos, sinähän olet alkanut urakoimaan! Kivan värisiä housuja, noita on kiva yhdistellä erilaisiin yläosiin. Pisti silmään se, että resoritkin on "kuin tehty" noihin kankaiden väreihin vaikka sanoitkin niiden olevan "mistä lie kätköistä".

  Kiitos tätäkin kautta antamastasi kankaasta. Lopputulos on nähtävissä blogissani :)

  VastaaPoista
 9. Nuo harmaat on ihan erityisen kivat, sopivat varmaan vaikka minkäväristen puseroiden kanssa.

  VastaaPoista
 10. Tosi ihana housupino! MUistatko oliko tuo harmaa harmaan nimellä myynnissä? Itse tilasin khakia, joka kuvassa näytti aika ruskeanharmaalta, sain kuitenkin tummaa metsänvihreää velouria :/

  VastaaPoista
 11. Alkoi ihan hymyilyttää kun luin postauksesi, mä nimittäin päätin n. kuukausi sitten että nyt on saatava pinoja pienemmäksi ja kesken jääneitä ei niin inspiroivia töitä valmiiksi ennen kuin saan ostaa mitään uutta, lopputulos viime viikolla neljänä päivänä paketti postissa eikä mitään vanhoja tuhottuna edelleenkään...

  VastaaPoista
 12. Pikkuhoo, no mää tilasin kahdenlaisia joustofroteita, ohutta ja paksumpaa. Ohut oli tosissaan ohutta, passeli ehkä kesäpaitoihin, sisähousuiksi tms. Paksumpi oli taas housuihin sopivaa. Veloureissakin mulle tuli kahta laatua - harmaa oli sellaista jäykkää ja musta oli sellaista perinteistä pehmeää. Että lyhykäisyydessään vastaus siis oli että siellä on monennäköistä laatua myynnissä, yleensä on kerrottu jo kuvauksessa.

  VastaaPoista
 13. Meeri, tämä on sitä harmaata: http://www.michas-stoffecke.de/product_info.php/products_id/59161

  VastaaPoista
 14. Vihdoin saapui paketti Saksasta, ja tilaamani harmaa velour oli juurikin tuota samaa sävyä (Lieblingsstückelta tilasin)! Olen ihan riemuissani! :D Jemmaa siis vaan palat omiin tarpeisiin... :)

  VastaaPoista