maanantai 20. joulukuuta 2010

Kulkupelejä

Meidän poika on automies. Siis todellakin automies. Ensimmäinen sana oli auto. Tällä hetkellä eniten käytettyjä sanoja ovat auto, rekka ja onnikka (linja-auto oulun murteella, jos joku ei tiijä..). Poika osaa tunnistaa rekan, traktorin, linja-auton, pakettiauton, postiauton, kuplavolkkarin, helikopterin ja lentokoneen, niille on omat äänteet tai elehdinnät. En voi kuin ihmetellä, mistä tuommoinen innostus moottorilla liikkuviin ajoneuvoihin oikein kasvaa, ei me olla sitä mitenkään erityisesti opetettu. Se lienee sisäsyntyistä.

Pitihän sitä sitten tehdä pojalle autopaitoja.


Kangas Ikasyr
Kaavat: Night Owl, Ottobre 6/2009, Villi Viikinki Ottobre 6/2010

Vasemmanpuolimmainen paita meni pukinkonttiin eräälle pikkupojalle. Oikeanpuolimmainen paita tuli omalle pojalle. Kaulukset tein "turvallisella" tavalla, eli hiharesorityyliin, koska tuo valkoinen resori on aika kökköä, ja kanttaus olisi mitä suurimmalla todennäköisyydellä epäonnistunut. Kokeilin huvin vuoksi tehdä tuon pääntien tikkauksen kaksoisneulalla suoralla jousto-ompeleella. Ihan hyvin onnistui mielestäni.
 
 
Oman pojan paidan tein uusimman Ottobren Villi Viikinki -kaavalla. Voi vitsit että sain pähkäillä noiden hihojen kanssa että miten ne oikein asettuvatkaan. En ole aiemmin tehnyt tällaisia hihoja, miksi niitä kutsutaan? Tuo Ikasyrin Koneet-kangas on aika jämäkkää, tähän malliin olisi ehkä paremmin sopinut joku vähän laskeutuvampi kangas. 


Tein tuon paidan koossa 98 ja on pojalle ehkä vähän reilu. No parempi niin kuin että liian pieni. Noiden Ottobren kokoluokitusten kanssa on kyllä aina vähän arpapeliä..

Tein myös samoilla tulilla kaapissa notkuneesta autokankaasta omalle pojalle toisen paidan. Tämä oli hitti, poika ite tykkäsi tosi paljon, toisteli vaan koko ajan "onkka, onkka!" (=onnikka = linja-auto) ja osoitti paitaa.

Kangas Hanheli
Kaavat: Night Owl, Ottobre 6/2009
 
Kaula-aukko ei oo niin kovin nätti (taaskaan), mutta eipä tuo ulospäin näy..
 

Laitoin vähän Hanhelista ostettua koristenauhaa sivusaumaan.


Siinäpä taas paitoja vähäksi aikaa. Vielä autoaiheisia paitoja on tulossa, minullakin on odottamassa Lasten Metsoloiden ihanaista On the road -kangasta tuolla kaapissa... Mutta se saa odottaa vielä hetken verran, nyt pitää keskittyä jouluvalmisteluihin...

* * *

Hei, jo 5000 visiittiä tässä blogissa mennyt rikki! Ja 24 lukijaakin on! Ihan huippua, kiva kun jaksatte näitä mun räpellyksiäni seurailla! Olen otettu!

9 kommenttia:

 1. Eipä ole tullut mieleen koskaan käyttää tuota ommelta kaksoisneulan kanssa! Kekseliästä! =) Mille se näyttää nurjalta, kun tuosta kuvasta ei juuri erotu? Edestakaista siksakia?

  VastaaPoista
 2. hienot paidat! Se metsolan on the road kangas on ihan mielettömän hienoa..jään siis innolla odottamaan mitä siitä ompelet :)

  VastaaPoista
 3. Ihania paitoja, varsinki tuo onkkapaita! :) Sinä kerkesit tuon uuen kaavan jo hommata, tämäki tahtoo koittaa sitä. Mulla unohtu kaupassa kattua sitä lehtiä, oli nii palijo porukkaa..

  VastaaPoista
 4. Raglanhihat ovat nuo tuollaiset hihat. Ostovaatteissahan on myös joskus tehty tuollainen tikkaus ikäänkuin pitämään saumuritikkiä ojennuksessa. Löröä resoria / trikoota olen kokeillut tulea silittämällä niinhin tärkkiä, se auttaa jonkin verran.

  VastaaPoista
 5. ...ai niin, Ottobren mitoitukset ovat melekoisen väljiä, tosi moni piirtelee leveyden pienemmästä koosta ja pituuden sitten isomman koon mukaan.

  Niin ja kivat paidat! :-)

  VastaaPoista
 6. Oi miten hienot paidat! Minä olen tikannut myös ne ranglasaumat, ja pääntien resorinkin aina vain kaksoisneulalla. Minä näet ei ole tiennyt että myös tavallisella neulalla vois tehdä! Se Villi Vikingi on hyvä kaava, Night Owlissa minulla jää liian iso pään-aukko! Ja Metsola auto kngas on kiva!

  VastaaPoista
 7. Ihania puseroita :)
  Raglanhihat on noi ja tuos kaavas millä teit on tuollainen
  muotoiltu raglansauma
  onkohan tuokaan oikea termi :D
  Tääl kans hoetaan auto ja ekkaa (=rekka), tuos lähitiellä menee sorarekkoja ja innostus on kova niitä kohtaan vaik tyttö onkin ;), raktori tunnistetaan myös.

  VastaaPoista
 8. Tuon värisenä on kyllä todella kivaa tuo ajoneuvokangas. Mulle ei jotenkin iske tuollaiset "kierot" raglanit, mutta ehkäpä istä voisi kerran kokeilla ennen kuin kieltäytyy niistä täysin.
  Meillä tytön ensimäisiä sanoja äidin kanssa oli ponnekkaasti sanottu "Autu". Tätä sitten hoettiin kauppareissulla jokaisen auton kohdalla (ja niitä oli paljon kadunvarsipysäköinnistä johtuen), ja minä jokaisen kohdalla totean että "No niin on juu auto." Pärinä tulee pojilla kyllä jostain sisältä. En muista että esikoinen kaikessa autoinnossaan olisi pärissyt, mutta 9kk ikäinen kuopus kovasti yrittää jo päristellä... Mikä lie miehinenerikoisuus :D

  VastaaPoista
 9. Uusi lukija ilmottautuu! :)

  Mahdottoman hienoja autopaitoja, tuollaiset olisivat meidän autopoikien mieleen! :)

  Meilläkin tuo 2v esikoinen on todella kova autofani, saattaa välillä tunninkin verran seistä ikkunassa ja tuijotella ohikiitäviä autoja :D

  VastaaPoista