lauantai 6. lokakuuta 2012

Perintöpaitoja

Pojalla oli tarvetta hihattomille aluspaidoille, ja niitähän sitten tein. Kaavana Ottobren ilmaiskaava, tehtyä kokoa isompana (116cm) kun vaikutti aika naftille mitoitukselle. Paidat on ihanan pehmoista puuvillaa ja sitämyötenSe mikä tekee näistä tavallisen näköisistä paidoista erikoisia, on niiden alkuperä. Pojan pappa on eläkkeellä oleva postimies, ja nämä ovat papan vanhoista (mutta täysin käyttämättömistä) postin työpaidoista tehtyjä.

En tiedä mikä siinä on, että vanhojen vaatteiden kierrätys uudeksi vaatteeksi (upcycling lienee oikea termi) on jotenkin erityisen huippua. Ja varsinkin tällaisessa tilanteessa, kun vaatteilla on vielä oikea tarina takanaan. Ehkä se on tämä nykypäivän kulutus- ja kertakäyttöyhteiskunta, joka mulla on iän myötä alkanut tökkimään vastaan enenevässä määrin. En sano kyllä itse olevani mikään puhdas pulmunen kun kuluttamiseen tulee, parantamista olisi, mutta näillä pienillä teoilla tunnen tekeväni edes jotain. Vanhat työpaidat saivat uuden elämän pojan aluspaitoina.

3 kommenttia:

 1. Hyvä juttu, kierrätysompelu on pop! :)

  Muakin tökkii tämä älytön kulutusvimma tätä nykyä.. ja joo, jokaisella siinä suhteessa on varmasti parantamisen varaa. Mutta pienikin asia on hyvästä! :)

  VastaaPoista
 2. Mä saan itselleni myös hyvän mielen, kun teen vanhasta uutta. Kivat paidat! :)

  VastaaPoista
 3. Mulle tuottaa kans suunnatonta mielihyvää, jos saan tehtyä uuden vaatteen vanhasta :)

  VastaaPoista