sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Metsäpolkuja

Uusin Ottobre oli kyllä yllätykseksi täynnänsä ihania kaavoja! Ja itseasiassa monia sellaisia kaavoja, mille olikin ollut tarvetta jo pitempään.

Ensimmäisenä kokeiluun pääsi ulkoiluhousukaava  
Forest PathHousut olivat aika työläät, jos nyt vertaa sellaisiin helppo-housuihin mitä tavallisesti teen. Oli kumpparia, naruja, kaarrokkeita, nyörejä ja sirkkarenkaita. Kaikki saumat ommeltiin ompelukoneella, huoliteltiin saumurilla jonka jälkeen ne vielä päällitikattiin. Taskutkin olivat kaavassa, mutta ne jätin suosiolla pois. Vaikka teko oli työlästä, lopputulos palkitsi. Takapuolen kaarroke oli erityisen kiva yksityiskohta. Ulkoilukangas on Kangashamstereista ostettua, Rukan tehtaan ylijäämää ilmeisesti. Hyvän tuntuista, sellaista tuulipukukangasta. Ihan törkeän halvalla sain näitä ison paketillisen, kiitoksia vaan Annelle sinne Siikajoelle! Nämä ovat olleet mieluisia, ja varmasti näitä tulee vielä lisää, sen verran tuli hamstrattua ulkoilukankaita varastoon :)


Etsystä tilasin tällaisia saumamerkkejäkin ison läjän, ovat kyllä kivoja. Ei pitäisi heti loppua kesken, niitä kun tuli 600kpl!


Näiden alle kun laittaa vaikka pitkät kalsarit niin menee syksyn viileydessä ja pihaleikeissä hyvinkin. Kivat housut tuli, ja edukkaat! Tosin työtunteja en viitsi laskea, mutta eihän sitä harrastuksen parissa yleensäkään niitä tunteja lasketa.

15 kommenttia:

 1. Mullakin on tuo kaava piirrettynä ja ajattelin juurikin syksyksi ulkoiluhousuja ja aatteklin ehkä vuorittaa trikoolla! Millainen nuissa oli mitoitus vastasivatko kokoaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika lailla vastasivat mielestäni kokoaan. Pituutta laitoin muutaman sentin lisää.

   Poista
 2. Kätevän näköiset ulkoiluhousut ja varmasti on ollut aikamoinen homma!

  VastaaPoista
 3. Tosi siistit! :) Itsekin katselin kaavaa, joskos koittaisin muutamat pökät tehdä ja samaisilla kankailla kuin sinäkin. Niitä riittää tuolla iso paketillinen! :) Vuorititko housuja ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin en laittanut vuorta ollenkaan.

   Poista
 4. Hienot housut ja olet tehnyt niin huolellista työtä.

  VastaaPoista
 5. Mutta onhan se niin tyydyttävää, kun saa ommeltua jotain monimutkaisempaa!

  VastaaPoista
 6. Minusta nämä ei näyttäneet lehdessä ollenkaan näin kivoille. Niissä taisi olla aika alaspäin kapenevat lahkeet, mutta tässä ei näytä siltä lainkaan.

  VastaaPoista
 7. Minäkin ostin ihka ekaa ketaa OBn ja on kyllä täynnä juuri niitä kaavoja mitä tarvitsin. Ihania kuosejakin. Olen ostanut molemmat SK-lehdetkin tälle kesää mutten ole ollut näin tyytyväinen niihin.. Housut on kyllä hienot!

  VastaaPoista
 8. Kivat housut tuli. Pitäisi itekin kokeilla tuommoisten tekoa.

  VastaaPoista
 9. Hienot! Mulla ei taida kärsivällisyys ja harrastuneisuus riittää näin työläisiin projekteihin... ;)

  VastaaPoista
 10. Hienot housut! Taitaa olla rakkaudella tehdyt :) kiinosti myös noi sun tilaamat saumamerkit? Oliko hintavia? Ja mikä ihmeen etsy :)

  VastaaPoista
 11. Hienot pöksyt!

  Miten siinä Metsola-asiassa on käynyt? Ovatko ottaneet yhteyttä tms. ja tuliko anteeksipyyntöä? Pohdin, että suuntaanko sinne lomalla vai en..

  Fb-sivuilta oli aloittamasi keskustelu poistettu kai heidän toimesta.

  Emilia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Emilia,

   Vai on se keskustelu poistettu! Onpa yllättävää :)

   Sain Metsolalta sähköpostiin vastineen reklamaatiooni. Sisältö oli lähestulkoon sama kuin siellä fb-sivuilla. Anteeksi kyllä (yli)vuolaasti pyytelivät. Vastineessaan he kuitenkin yrittivät paikkailla valehteluaan uusilla valheilla (myyjä ei muka muistanut kangasta olevan, vaikka todistettavasti sama myyjä avasi uuden pakan puoli tuntia aiemmin) . Tästä syystä linjani pitää enkä heillä enää asioi enkä suosittele sitä muillekaan.

   Poista