maanantai 9. huhtikuuta 2012

Yksi tunika lisää kokoelmiin

JaanaMaa-blogissa törmäsiin ihan mielettömän ihanan näköiseen tunikaan. Kipaisin heti kirjastosta tuon Suuri Käsityö 4/2010 -lehden ja piirtelin itsellekin nuo tunikan kaavat ja aloin heti tuumasta toimeen.

Violetti joustofrotee oli sillä hetkellä ainoa kangas, mitä löytyi kaapista niin paljon että siitä moisen tunikan itselle saisi. Joten se sai kelvata.


Malli on kyllä kiva, tykkään. Seuraavaan versioon pienennän ehkä hivenen kaula-aukkoa, on ehkä turhan suuri mun makuun. Violetti joustofrotee ei ehkä mene ihan toimistokäytössä, mutta vapaa-ajalla tämä on kiva.  Vaikkapa kesällä mustien leggareiden kanssa. Ja jostain toisesta materiaalista tehtynä tämä kyllä sopii työkäyttöönkin.


Oon jotenkin ihan fiilareissa siitä, että pystyn tekemään itselle vaatteita. No onhan nämä aika simppeleitä tehdä, mutta silti. Mulla on pitkä selkä ja kauppojen paidat on usein liian lyhyitä. Nytpä voin tehdä juuri niin pitkiä paitoja kuin huvittaa. Ja näihin itsetehtyihin vaatteisiin tulee ihan erilainen tunneside kuin kaupan vaatteisiin. Niin hullulta kuin se kuulostaakin :)

12 kommenttia:

 1. Niin se menee, omatekemät on parhaita (silloin kun onnistuu) ;)

  VastaaPoista
 2. Musta tuo avara kaula-aukko on kiva, tuo vaatteeseen naisellisuutta, muttei ole mikään liian avarakaan. Voisi ehkä harkita tuota kaavaa...hmm...

  VastaaPoista
 3. Itse tehty paras vaate :) Näyttää hyvälle tuo sinun tunika.

  VastaaPoista
 4. Mäkin olin ihan fiilareissa, kun tuossa muutama viikko sitten tein itselleni kasan vaatteita. Se tuntui jotenkin paljon isommalta saavutukselta kuin lasten vaatteiden ompelu. Hieno tunika! :)

  VastaaPoista
 5. Hieno! Pitääpä laittaa kaava muistiin! :)

  VastaaPoista
 6. Minustakin itsetehdyissä on enemmän fiilistä kuin ostovaatteissa. Tosi kiva tuli tuosta tunikasta!

  VastaaPoista
 7. Kaava laitettu muistiin! Todella onnistunut tunika!

  VastaaPoista
 8. Kaunis paita, ja ihanan värinen!! :)

  VastaaPoista
 9. Ihana tunika! Mulla oli pari vuotta sitten tunikavillitys, mutta se on edelleen bloggaamatta... No, mä oon vähän laiska. Kuten myös tässä kommentoinnissa. Oon lukenu tätäkin blogia jo aikoja, mut.. Mut tää ois sulle:
  http://puikotkoukussa.blogspot.com/2012/04/toinen-tunnustus-d.html

  VastaaPoista
 10. Piti ihan tulla tänne uuden blogisi puolelle sanomaan kiitokset kun olet vanhassa blogissasi laittanut kuvia noista Saimi-housuista joihin törmäsin kun etsin googlella sopivia housukaavoja. olen monesti kuullut noista kaavoista ja kun lehden kuva ei näytä miltään, en ole ikinä tajunnut että nuo on oikeasti ihan housut. Nyt sitten sinun kuvien perusteella löysin "uudestaan" tuon kaavan, kiitos! Ja tämä todistaa että myös ne "yksinkertaiset" ompelukset ilman ylimäääräisiä kikkailuja ovat ehdottomasti bloggaamisen arvoisia!

  Tunika on myös hieno! Voisikin kokeilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta palautteesta! Tässä taas jälleen kerran huomataan sovituskuvien tärkeys, pitäisi jaksaa ja muistaa niitä ottaa enemmän..

   Poista
 11. Kiva tunika.
  Mietiskelin itsekin tuossa yks päivä, et miksi joustofrotee mielletään niin vahvasti lasten ja vapaa-ajan kotivaatteisiin? Hyvälaatuisena aivan mielettömän ihana materiaali, jonka soisi päätyvän laajempaan käyttöön myös aikuisten pukeutumisessa.
  Törmäsin blogiisi vahingossa surffaillessani ja tykästyin. Seurattavien listalla siis :)

  VastaaPoista