maanantai 12. maaliskuuta 2012

Napista asiaa

Sain aikoja sitten lahjana jonkun keräämän nappikokoelman, lienee ollut koko elämän kestänyt keräily. Varmaan satoja nappeja, eri väreissä ja materiaaleista. Ratkottuna ja saksittuna irti jostain valmisvaatteesta.


Hävettävän vähän olen näitä nappeja käyttänyt ompeluksissani, vaikka olenkin ne kauniisti väreittäin lajitellut pilttipurkkeihin.En ollut edes napinläpeä ommellut sitten seiskaluokan surullisen kuuluisten käsityötuntien, kun tehtiin paitapuseroa.


Nyt päätin ottaa itseä niskasta kiinni ja käyttää näitä nappeja, ja tehdä sen napinläven. Ja samalla reenata sitä nappilistaa.


Hyvin onnistui nappien ja napinläpien ompelu! Nappilista itsessään on vähän vino, mutta ei sen niin väliä.


Muita krumeluureja tämä paita ei kaivannutkaan, vaan on hyvä näin. Turkoosi ihana pallotrikoo on Saksasta Michas Stoffeckelta, kiitos vaan Ehtoisalle Emännälle kimppatilauksen järjestämisestä!

Paidalle kaveriksi tekaisin vielä turkoosit velourhousut.

Virkistävän pirteä setti! Ja tulipahan opeteltua nyt se napinläpienkin teko, ei se ole yhtään hankalaa! Jatkossa niitä varmasti tulee lisää, eikä ainakaan jää nappien lukumäärästä kiinni..


4 kommenttia:

 1. Ompas kertakaikkisen mahtava nappikokoelma! Monilla bloggareilla tuntuu sellainen olevan -pitäisi siis itsekin alkaa saksimaan nappeja talteen. Minä olen kokenut jonkinlaisen herätyksen turkoosin/petroolin suhteen. Nämä ompelukset vain vahvistavat käsitystäni, että se onkin ihan kiva väri! :)

  VastaaPoista
 2. Wau, mikä määrä nappeja! Nappilistakin onnistui hienosti :) Täytyisi itsekin opetella...

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo ylin nappikuva, alkoi pukkaamaan visiota toisen perään!! ;D

  ihanan raikas turkoosi setti valkoisella maustettuna.

  VastaaPoista