tiistai 14. kesäkuuta 2011

Tähtipaitaa

Huhtikuussa ihmettelin, kun blogeissa tehtiin täyttä päätä kesävaatteita. Hullua, ajattelin, kesäänhän on vielä niin pitkästi aikaa. Vaan niinhän se kävi, että kesä ja helteet tulivat, eikä minulla ollut pojalle tehtynä kesävaatteita.

Yritin vähän paikkailla kesävaatetilannetta t-paidalla.


Kaava on  jostain vanhasta Ottobrestä, ja aika paljon muokattu mm. hartialinjaa kavennettu, hihoja ja helmaa pidennetty. Missä vaiheessa muuten voi jo sanoa kaavaa omakseen?


Kangas on ostettu Puolivillaisen Plokin Hennalta. Mukavan raikasta raitaa. Applikoin tuollaisen tähden eteen, monissa blogeissakin nähdyllä tyylillä kohdistamalla eriväriset raidat keskenään. Joku firma vissiin tekeekin tämmöisiä raitapaitoja, mikä se oikein oli?

  

Pääntie ei ole mitenkään erityisen nätti, kun tein sen jostain ylijäämäresoripalasesta, joka oli himpun liian kapea. Vaan ei se päällepäin näy, niin ihan sama. Kokomerkin laitoin vaihtelun vuoksi noin sivuittain - josko se kutittaisi vähemmän niskaa niin. 

Ihan kiva paita, nyt on kaavatkin kohillaan. Pitäisi vain löytää jostain energiaa tehdä lisää paitoja ja muita kesävaatteita.

4 kommenttia:

 1. Jostain luin, että jos kaava ei ole enää alkuperäiseksi tunnistettavissa niin sitä voi sanoa omaksi - mutta miten sitten tuollainen joku peruspaita, josta ei muutenkaan voi tunnistaa mistä se on lähtöisin?! Jotkut taas sanoo että seitsemän kaavamuutosta tekee kaavasta oman. Taitaa olla niitä asioita mihin ei mitään oikeaa vastausta olekaan.

  VastaaPoista
 2. Kesävaatteet on pakko tehdä ajoissa, kun jos sattuu tulemaan lämmin kesä niin eihän niitä päiviä halua hukata sisähommissa kökkien! :) Meillä onkin tulevaan kesään (joka alkaa joskus loka-marraskuussa, heh) ommeltu jo ensimmäisiä vaateita ihan siksi että ne pääsee toivottavasti käyttöön jo elokuisella Suomen reissulla. Mutta ihan näin ajoissa minäkään en yleensä niitä ompele. :)

  Itse olen vähän sitä ihmetellyt miten kukaan voi omistaa esim. perusteepaidan tai legginsien kaavaa, kun eihän ne nyt voi edes olla kovin monen mallisia...

  VastaaPoista
 3. Nyt tuli tästä paidasta (jonka aplikaatio on muuten yksinkertaisuudessan loistava!), että olikohan tämä paita kenties ulkoilemassa tänään aamupäivällä Rajiksen leikkipuistossa?

  VastaaPoista
 4. Tiina, no oltiinhan me siellä puistossa! :D Asutteko lähimaastossa?

  VastaaPoista