sunnuntai 8. elokuuta 2010

Ompelukonekauppiaista (ja vähän saumureistakin)

Meikäläisen mittapuulla ompelukonekauppiaat on nyt sitten virallisesti niputettu samaan kategoriaan automyyjien ja kiinteistövälittäjien kanssa! Käytiin siis tänään Suurmessuilla paremman tekemisen puutteessa, ja jututin siellä muutamaa ompelukonekauppiasta saumuriasioissa. Ei tullut kauppoja, eikä kyllä tule vastaisuudessakaan tuolla asenteella. Semmoista pakkokaupittelua ja vedätystä ettei tosikaan...

Tässäpä parit ohjeet ompelukonekauppiaille:
 • Jos minä kysyn kaikkein edullisinta tai käytettyä saumuria, ei mulle kannata ruveta myymään sitä 1000€ lippulaivaa. Kodinhoidontuella en sellaista osta, vaikka kuinka tyrkyttäisit osamaksulla ja kotiinkuljetuksella.
 • Älä yritä myydä saumuria sillä verukkeella, että se on viimeinen kappale ja se myydään nyt 300€ messualennuksella ainoastaan minulle, tässä ja nyt. Pikainen googlaus kertoo, että tuo "superhyperalennettu hinta" onkin ihan normihinta. Google kertoo kaiken nykyään kännykässäkin.
 •  Koita edes joskus kuunnella mitä se maksava asiakas oikeasti haluaa ja tarvitsee.

No en sitten ostanut saumuria, yllätys yllätys. Enkä kyllä ollut ostamassakaan. Harmi vaan että noista ompelukonekauppiaista jäin noin psk maku suuhun. Minä kun mielelläni kantaisin roposeni paikalliselle pienyrittäjälle kuin kasvottomalle nettikauppiaalle.

Mutta saumurikuumeen saivat kummiskin aikaiseksi! Kertokaapa minkälaisia saumureita teillä on ja ootteko tykänneet? Yks mitä jäin miettimään ois tämmönen Huskylock s15 saumuri. 390€ hintakaan ei olisi mitenkään älyttömän paha.


(Kuva www.ompelijanmaailma.fi)

9 kommenttia:

 1. Ikävää että sait noin tympeää kohtelua.. samanlainen kaupanteko pistää vihaksi minullkakin, jos ei se maksava asiakas ole se jota kuunnellaan ja jonka tarpeiden perusteella niitä myytäviä tuotteita etsitään. Hrmph!!

  Mulla on pari-kolme vuotta sitten hankittu Elna, malli muistaakseni 614DE tai jotain, käytettynä ostin sen ja maksoin siitä muistaakseni 360e tai ainakin siihen suuntaan. Puolen vuoden takuulla tuli, ja tietysti täysin huollettuna. Kyselin nimenomaan edullista ja toimivaa saumuria ja sellaisen sain. Voin suositella Kone-Minnan asiakaspalvelua, mikäli täällä Savossa joskus liikut. =)

  VastaaPoista
 2. Ps. varmista että ostamassasi koneessa on ainakin differentiaalisyöttö vaikka olisi edullinenkin kone, niin saat siistin jäljen kankaaseen kuin kankaaseen.

  VastaaPoista
 3. heips..vaikka tosiaan olisi kiva tukea paikallista yrittäjää, niin ulkomailta vaan tahtoo nuokin laitteet saada halvemmalla.. tilasin itse ompelukoneen ja saumurin ja siskoni tilasi saumurin ja saatiin ne satoja euroja halvemmalla, vaikka toimituskuluja tuli kolmelle koneelle yli 100 euroa. Oma saumurini on Bernina 700 d ja ikäväkseni en voi kehua konetta.. Kerran jo ollut huollossa ja omilla aloittelijan taidoillani on ollut liiaksikin vaikeuksia. :( harmittaa, koska luulin ostaneeni laatupelin.

  VastaaPoista
 4. Voi hö! Lähetin tähän eilen pitkän kommentin ja nyt kun tulin katsomaan ei sitä olekkaan... mitähän olen kämmännyt.. anyway, kerroin siitä, että itse tilasin koneeni siskoni kanssa kimppaan ulkomailta ja säästimme satoja euroja... vaikka toimituskulut olivat kolmelle koneelle yli 100 euroa tilaus kannatti silti. Oma saumurini on bernina 700 D ja ikäväkseni on kerrottava että en ole ollut koneeseen lainkaan tyytyväinen. Kerran jo on ollut huollossa ja ainakaan tällaiselle aloittelevalle ompelijalle ei ole ollut mitenkään helppo ja hyvä saumuri :(

  VastaaPoista
 5. Lallatilaa, kyllä se kommentti tuli mulle eilen sähköpostiin asti, ja mielestäni julkaisin sen. Oisinkohan vahingossa painanut poista-nappia, se kun on tuossa julkaise-napin vieressä... No onneksi tulit tarkastamaan tilanteen, tämä kommentti nyt ainakin pääsi perille asti..

  On

  VastaaPoista
 6. (ja taas painoin vääriä nappuloita, eli jatkuu...)

  Onpa sulla kyllä ollut kurja kokemus tuosta saumurista! Ja vielä bernina, senhän pitäisi olla luotettava kuin junan vessa?! Ja tuota 700d mallia olen iteki kattonut, sitähän just mainostetaan aloittelijoille sopivaksi? Onpa kyllä harmillista kun ei voi mihinkään luottaa, ei edes laatumerkkiin.

  VastaaPoista
 7. joo tuli heti toisen kommentin lähetyksen jälkeen mieleeni, että sulla on tuo systeemi, että kommentti julkaistaan vasta kun olet itse sen lukenut :) joo, niin luulin minäkin, että bernina on takuuluotettava peli, vaan ei.. voihan olla, että itselläni on ollut vain huonoa tuuria, mutta kyllä kiukuttaa! Silloin kun vein koneen huoltoon sanoi, myyjä että vika on ollut ihan tehtaalta asti...

  VastaaPoista
 8. Mulla kans tuo bernina 700 D. Ei oo vielä ainakaan ollu mitään ongelmia, en kyllä ihan hirveesti oo ommellukkaan... Kone ollu mulla n. 2v.

  VastaaPoista
 9. Mulla on ollut ompelukoneena Pfaff jo 10 vuotta, enkä voi muuta kuin kehua. Samoja koneita meillä oli koulussakin (amk), ja ei niitä muistaakseni niin usein tarvinnut huoltaa kuin berninoja.

  Saumurina mulla on myöskin Pfaffin käytetty perussaumuri. Se oli vaan pari vuotta vanha kun ostin käytettynä, ja siihen tuli vielä vuoden takuu. Taisin maksaa noin 300€, ja kyllä sekin kannatti. On ollut mulla 5 vuotta, ja ei ole tarvinnut huoltaa sitäkään vielä.

  VastaaPoista