keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Mekko, joka meni metikköön, mutta tuli sieltä takaisin

Ystävän tytöllä on synttärit, ja aattelin tekaista hälle synttärilahjaksi mekon.

Kaavat mekkoon piirtelin  kirjastosta lainatusta Suuri Käsityö 1/2009 -lehdestä. On muuten aika luksusta, kun on upouusi hieno kirjasto avattu tuohon ihan viereen, meidän takapihalta näkyy sinne. Nyt voi lainailla käsityökirjoja ja kaavalehtiä helposti, eikä ihan kaikkea aina tarvitse ostaa.

Kaavat piirtelin ja kankaat leikkelin yön tunteina, kuten tavallista. Jotain meni siinä vaiheessa pahemmin metikköön, kun mekkoa ompelemaan ruvetessa huomasin, ettei etu- ja takakappaleet passaneet mitenkään päin yhteen! Ne olivat siis ihan eriparia! Olin ilmeisesti piirrellyt etu- ja takakappaleen kaavat eri koossa, muuta selitystä en keksinyt. Ja ei mennyt taaskaan niinku strömsössä.....

Kangasta ei enempää ollut, joten joko piti luopua itsetehdystä synttärilahjasta tai koittaa keksiä jotain. Päädyin jälkimmäiseen, ja vapaalla kädellä leikkelin isomman kappaleen pienemmän kappaleen kokoiseksi ja kursin mekon kokoon.

Ihan kait tuo mekolta näyttää. Tosin sopivuudesta tulevalle omistajalleen ei ole mitään hajua, sen näkee ensi viikonloppuna sitten. Toivottavasti sopisi edes jotenkuten.7 kommenttia:

 1. Kiva mekko ja ihanan äree pinkki!! =D
  Mä tykkään tuosta väristä meidän tytöllä ja kivan värikkään mekosta tekee tuo perhonen, luulisi vastaanottajalle kelpaavan, toivottavasti on sopiva...

  VastaaPoista
 2. Hieno mekko! Väri on aika ihanan ärhäkkä. Eipä tuosta huomaa että siinä mitään virhettä olisikaan.
  Tässä ompelukokemuksen karttuessa olen minäkin uskaltautunut leikkelemään kaavoja/kankaita tuosta noin vain lonkalta. Ei ne mitään avaruustiedettä ole vaikka aluksi jännittikin. Nyt olen jo tehnyt itsellenikin paidan ihan vaan suunnilleen leikkelemällä,suuntaa vain katsoin kaavasta, ja hyvin onnistui.

  VastaaPoista
 3. Mutta aivan upea mekko! Värit ja applikaatio ja kaikki!

  VastaaPoista
 4. Pirteä mekko, toivottavasti pääsee ahkeraan käyttöön :)

  VastaaPoista
 5. Nätti mekko ja ihanat värit! :)

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis :) Väri, mekko ja kuvio!

  VastaaPoista