keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Ompeluhaaste

Olen kyllä saamattoman laiska vastailemaan haasteisiin. Mutta nyt sain niin kiva ompeluhaasteen Väkerryksiä -blogin Marjuskalta ja Pitkä lanka -blogin Saritalta, että oli ihan pakko vastata!


Tehtävä oli: "Esittele blogissasi sinulle mieluinen, rakas tai tuikitarpeellinen ompelutarvike. Pelkkä kuvakin riittää, mutta ainahan on kiva kuulla, miksi valitsit juuri kyseisen esineen." Lisäksi toivottiin kuvaa haastetun henkilön ompeluhuoneesta.

Minä valitsin tuikitarpeelliseksi ompelutarvikkeeksi leikkuualustan ja pyöröleikkurin. Mietin kauan, raskinko näitä ostaa, ja onneksi raskin, koska ovat kyllä olleet kovassa käytössä! Erittäin kätevä kaikissa "leikkaa x * y kokoinen suorakulmio" -ompeluksissa :)


Ompelupöytä on pieni ja sievä, tosin onnistuin sen pilaamaan ompelukoneöljyllä. Kesäksi tiedossa hiomis- ja maalaushommia siis...Ompelukoneena ehkä satavuotta vanha Bernette 330. Toimii ku junan vessa! Pienelle pöydälle ei mahdu kuin yksi kone kerrallaan, joten saumuri tässä kuvassa odottelee vuoroaan kodinhoitopöydällä, joka sijaitsee metrin päässä tuosta ompelupöydästä. Hieman on tympeää kokoajan nostella koneita eestaas, mutta en ainakaan vielä ole tuota pöytää vaihtamassa.
Sellaisen periaatteen olen ottanut, että kankaitten on mahduttava tähän lipastoon. Toistaiseksi on pitänyt, kun ei niitä kankaita mihinkään muualle mahtuisikaan.
Kyllä se vähän liitoksistaan jo natisee, vaikka laihdutuskuuri onkin purrut :) Ylhäällä puuvillat, alhaalla trikoot, velourit, joustofroteet ja sekalaiset kankaat.
Pienemmässä kaapissa ylhäällä resorit, vanut sekä alhaalla tilkut väreittäin jaoteltuna pusseihin - hyvä idea jonka nappasin jostain ulkomaisesta blogista.


Haaste on kiertänyt jo melko monessa blogissa, en sitä sen enempiä eteenpäin laita, vaan jokainen saa sen napata mukaansa tästä halutessaan.

2 kommenttia:

  1. Oi, tollanen leikkuri ja alusta haaveissa :)
    Nyt parina kertana ompelukerhos lainannut ja niin kivasti sai tuleviin tilkkupeittoihin leikattua osia :D

    VastaaPoista
  2. Leikkuri on kyllä hurjan kätevä! Sun ompelupöytä on henkii ihanan rauhallista vanhanajan henkeä. :)

    VastaaPoista